29 °C Budapest
Budapest, 2021. július 11.Szimbólum, Olimpiai szimbólum címû kompozíció Mihály Gábor 2014-ben felavatott alkotása az Északi Lipótváros megújítása projekt keretében felújított  Olimpia park bejáratánál a Duna-parton, a fõváros V. kerületében. A szobrász eredetileg ó-arany színûre tervezte a 3,5 méter átmérõjû öt karikát, de a megrendelõ V. kerületi Önkormányzat kérésére nemzetiszínûre festették.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Itt a teljes lista: ezekben a sportágakban láthatunk magyar sportolókat a 2024-es párizsi olimpián

2024. július 24. 19:00

Napok kérdése, és elstartol 2024 legnagyobb globális sporteseménye, a 2024-es párizsi olimpia. Hamarosan kiderül, mennyire bizonyult helyesnek a Gracenote nevű statisztikai program jóslata, amely 23 érmet, köztük hét aranyat előlegezett meg a magyar csapatnak. Összeszedtük a legnépszerűbb magyar sportágak delegáltjait, azokat a magyar sportolókat, akik a legesélyesebbek lehetnek az éremszerzésre.

Hazánkat 21 sportági szakágban 180 sportoló képviseli majd a francia fővárosban. A MOB főtitkára szerint a 180 fős magyar delegáció nagy létszámú küldöttségnek számít, és mint Fábián László fogalmazott, "a világ valamennyi országát figyelembe véve is komoly erőt képvisel”. Az alábbiakban mutatjuk az egyes sportági szakágat, és a magyar olimpiai csapat versenyzőit.

A magyar delegáció, sportági szakágak szerint

Asztalitenisz

A magyar ping-pong csapatot Ecseki Nándor, Póta Georgina és Madarász Dóra alkotja. Csak egy karnyújtásnyira voltunk attól, hogy a férfiaktól is két versenyzőt láthassunk játszani, ám Szudi Ádám végül elvesztette a bronzmeccset a májusi kvalifikációs versenyen.

Atlétika

Számos szakágban képviselteti magát a magyar atlétikai küldöttség, húsz főt delegálunk a különböző sportágakban összesen. A legkomolyabb éremesély Kozák Luca, Krizsán Xénia, Takács Boglárka és Molnár Attila számaiban várható.

Birkózás

Több rutinos, az előző olimpiákról megszokott sportoló neve hiányzik a listáról, ám küldöttségünk így is öt főre rúg. A honosított Muszukajev Iszmail ígéretes lehet, hiszen a kvalifikáció során világ- és olimpiai bajnokokat győzött le szabadfogású birkózásban.

Evezés

Evezésben mindössze Pétervári-Molnár Bendegúz képviseli hazánkat, aki azonban magabiztosan kvalifikált a párizsi játékokra. A 31 éves sportoló harmadik olimpiájára készül.

Judo

A cselgáncs mindig szép magyar sikereket hoz az olimpián, idén elsősorban talán a két rutinos versenyző, Ungvári Attila és Tóth Krisztián lehet a csapat motorja, ám érdemes felkészülni a többiektől is szép sikerekre és meglepetésekre.

Kajak-Kenu

Ez az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb magyar sportág, sokan várják a versenyszámokat a tévé előtt is. Csipes Tamara, Takács Kincső, Tótka Sándor már sokadik világversenyére készül, a csapatot tehetséges és elszánt fiatalok egészítik ki. A küldöttség összesen 16 fős.

Kerékpár

Az elmúlt évek két fantasztikus tehetség fejlődéséről és kibontakozásáról szóltak a kerékpársportban. Valter Attila és Vas Kata Blanka így már rutinos profikként, komoly esélyekkel állnak rajthoz.

Kézilabda

A magyarok férfi és női fronton is képviseltetik magukat az olimpián, erre rég volt példa. A nők komoly sikert legutóbb a Sydney-i olimpián értek el, ahol döntőbe a jutottak, a férfiak az előző olimpián is szépen szerepeltek, az ötödik helyet szerezték meg. Az elmúlt években mindkét csapatunk fejlődött valamennyit, ám a mezőny borzasztóan erős. Reméljük a legjobbakat, hiszen ez az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó "magyar sportág".

Lovastusa

A lovastusa sportágban Kaizinger Balázs fogja képviselni hazánkat egyszemélyben.

Ökölvívás

Három boxoló, Akylov Pylip, Hámori Luca és Kovács Richárd állhat majd ringbe magyar színekben Párizsban.

Öttusa

Szintén egy nagymúltú magyar sportág, ezúttal tehetséges, fiatal sportolókkal. A csapatot Bőhm Csaba, Gulyás Michelle, Guzi Blanka és Szép Balázs alkotja.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

RG

Ritmikus Gimnasztikában Pigniczki Fanni képviseli a magyarokat.

Sportlövészet

Nagyon fiatal sportlövő csapattal érkeztünk az olimpiára. Ez az a sportág, amelyben bármikor benne van a meglepetés, erről maga rangidős Péni István beszélt még májusban. Rajta és Pekler Zalánon kívül 3 női sportoló, Fábián Sára, Major Veronika és Mészáros Eszter sikeréért szoríthatunk.

Taekwondo

Három sportoló, Józsa Levente, Márton Viviana és Salim Omar Gergely jutott ki magyar színekben az olimpiára. Ezek közül utóbbinak a versenyeire érdemes lesz odafigyelni, komoly éremeséllyel indul. 

Tenisz

Az olimpia jellemzően nem tartozik a legrangosabb események közé ebben a sportágban, így sok neves sportoló nem is szerepel rajta. Nekünk viszont mindkét top 100-as versenyzőnk itt van, Fucsovics Márton és Marozsán Fábián is - így számíthatunk kellemes meglepetésekre.

Torna

Négy sportolónk indulhat Párizsban, érdekes módon 2-2-t adott ebből a győri illetve dunaújvárosi sportegyesület.

Úszás

Olimpiai csapataink közül messze az úszóké a legnépesebb, összesen 23-an indulhatnak különböző versenyszámokban. A sokszoros bajnok Kapás Boglárka mellett ott lesz Milák Kristóf is, akit sokan a világ legjobb úszójának tartanak.

Vitorlázás

Érdi Mária saját számának világbajnokaként érkezik a versenyre, így akár az olimpiát is megnyerheti. Mellette Vadnai Jonatán képviseli hazánkat.

Vívás

Ismét egy olyan sportág, amit évtizedeken át uraltak a magyarok. Rengeteg fiatal, és sok rutinos játékos is ott lesz Párizsban, a rangidős Gémesi Csanád. Szilágyi Áron ötödik olimpiájára és negyedik olimpiai bajnoki címére készül.

Vízilabda

Az egyik legismertebb sikersportágunk, a férfiak és nők sikeréért is szurkolhatunk majd. Mindkét csapatunk bronzérmert szerzett a tokiói olimpián.

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?