11 °C Budapest
Lottery balls

Összesen háromszor fordult elő ilyen a magyar lottózás történetében: valaki ezzel nagyot kaszálhat

2024. szeptember 5. 10:59

5 milliárd forint feletti főnyeremény várja a lottózókat ezen a hétvégén. Az Ötöslottó történetének harmadik legnagyobb nyereményéből még akkor is megvalósíthatók a nyertesek álmai, ha nem egy, hanem kettő telitalálatos születik.

Ingatlanvásárlást, vagy legalább lakásfelújítást, utazást és nagyobb értékű tárgyak vásárlását tervezik azok, akik nagyértékű, 300 millió forint feletti nyereményt nyertek, emellett gondolkodnak pénzügyi befektetéseken is, amelyhez tudják, hogy szakember segítségét érdemes kérni – derült ki a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes-kérdőíveiből. A több mint féléve halmozódó Ötöslottó főnyereménye 5,111 milliárd forint, amelyből ezek az álmok, tervek mind-mind megvalósíthatók, akkor is, ha nem csak egy telitalálat születik ezen a hétvégén.

A Szerencsejáték Zrt. által megkérdezett nagynyertesekre jellemző, hogy jellemzően eltart pár napig, mire az első sokkból magukhoz térnek, általában csak a szűk családi körrel osztják meg a nagy hírt, hogy nyertek, és átlagosan két hétig is eltart, mire jelentkeznek a nyereményért az úgynevezett nagynyertes telefonvonalon. A legtöbben azzal számolnak, hogy a mindennapokban is alig felfogható mértékű nyeremény nem fogja megváltoztatni az életüket, ezért némi szabadság után visszatérnének a munkahelyükre.

Az Ötöslottón több mint hat hónapja nem volt telitalálatos szelvény, és bár ez hosszú idő, nem különleges, hisz a játék történetében csak a 26. leghosszabb jackpot nélküli időszak.

Legutóbb márciusban nyert egy játékos 226 millió forintot a lottón, ezt megelőzően pedig februárban, egy szerencsés játékos megnyerte minden idők eddigi legnagyobb jackpotját a 6,5 milliárd forintot. Az elmúlt 26. hét alatt 650 játékos ért el négytalálatost, az ő nyereményük ebben a félévben átlagosan 2 millió forint volt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Amennyiben a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon. A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 15. 21:03