22 °C Budapest
Rendkívüli bejelentést tett az augusztus 20-i tűzijátékról Kovács Zoltán: jön a vihar, hamarosan döntenek, elmarad-e az ünnepség

Rendkívüli bejelentést tett az augusztus 20-i tűzijátékról Kovács Zoltán: jön a vihar, hamarosan döntenek, elmarad-e az ünnepség

2024. augusztus 20. 09:31

Némileg enyhül augusztus 20-án a forróság, de délutántól több helyen záporok, zivatarok várhatóak- derült ki a HungaroMet Zrt. kora reggeli előrejelzéséből. 

Kedden, államalapításunk ünnepén a napsütést többfelé zavarhatják gomolyfelhők és záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell a nap folyamán. Erre északnyugaton, északon és a Duna-Tisza közének egy részén lesz a legnagyobb esély. Sokfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél, de kezdetben nyugaton erős széllökések is előfordulhatnak, zivatarok környezetében pedig átmenetileg viharossá fokozódhat a légmozgás. Délután 30 és 37 fok várható, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Augusztus 20-án enyhül a hőség, de délutántól záporok és zivatarok várhatók, különösen az ország nyugati és északnyugati részein. A HungaroMet Zrt. citromsárga riasztást adott ki a zivatarok miatt, amelyek villámlással, erős széllel, jégesővel és intenzív csapadékkal járhatnak.

Az augusztus 20-i rendezvények biztonságos lebonyolítását az operatív törzs felügyeli, amely folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárási helyzetet. Kovács Zoltán államtitkár közölte, hogy amennyiben az időjárás kedvezőtlenül alakul, a szükséges döntéseket kora délutánig meghozzák az esti tűzijáték biztonságos megtartása érdekében. A posztban így fogalmaz: 

Az időjárás függvényében a rendezvényekkel kapcsolatos döntéseket kora délután hozzuk meg. Kérjük, mindenképpen figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnak. Ünnepeljük biztonságosan Magyarország születésnapját!
 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?