13 °C Budapest
Gunung Leuser Nemzeti Park,Szumátra.Az orang-utánok (maláj neve azt jelenti, hogy az erdő embere) Borneó és Szumátra erdeiben őshonosak.Életük nagy részét a fákon töltik.Nappal gyümölcsöt és leveleket esznek, éjjel fészket építenek, ahol alszanak.

Tragédia a Fővárosi Állatkertben: két emberszabású is elpusztult idén nyáron

2024. szeptember 6. 12:30

Két orangután is elpusztult idén nyáron a Fővárosi Állat- és Növénykertben – írja a Magyar Hang. A lap értesülését az intézmény is megerősítette.  

A Fővárosi Állat- és Növénykertben tragikus esemény történt idén nyáron: két orangután vesztette életét. A lap értesülését Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője is alátámasztotta.

A két elhunyt egyed közül az egyik egy 28 éves hím, míg a másik egy 14 éves nőstény volt. Érdekes módon egyik állat sem mutatott előzetes betegségre utaló jeleket. Az állatkert jelenleg is vizsgálja az elhalálozás okait, ehhez humán patológusok segítségét is igénybe veszik.

Hanga Zoltán hangsúlyozta, hogy az orangutánok halála nem hozható összefüggésbe a nyári rendkívüli hőséggel.

A szumátrai orangutánok természetes élőhelyén, a trópusi vidékeken az itthoninál jóval melegebb az éghajlat

- magyarázta a szóvivő. Hozzátette, hogy a kifutóban élő többi orangután sem mutatott jeleket arra, hogy nem megfelelőek lennének az elhelyezési körülmények. Fontos megjegyezni, hogy az állatkert már 37 éve használja ezt a kifutót.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az intézmény képviselője kiemelte, hogy minden állatkerti kifutót úgy alakítanak ki, hogy az ott élő fajok igényeinek megfelelő körülményeket tudjanak biztosítani évszaktól függetlenül. Ennek ellenére a nyári kánikulákra külön protokollal készülnek. Az orangutánok esetében például extra medencét létesítettek, valamint a falból előtörő vízsugarakat is beüzemelték az állatok komfortérzetének javítása érdekében.

Az állatkert hivatalos tájékoztatása szerint július és augusztus között összesen 33 egyed pusztult el, ami a teljes állatkerti populáció mindössze 0,5 százalékát teszi ki. Ez az arány nem tekinthető kiugrónak, hiszen megegyezik az elmúlt évek során tapasztalt, stagnáló mortalitási rátával.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?