13 °C Budapest
A licitálók tömege egy árverésen. A hangsúly a licitáló kezén van, amint licitál.

Igazi ritkaságokat küld kalapács alá az Oasis: horror pénzért árulják a brit sztárzenekar cuccait

2024. szeptember 6. 15:44

Az Oasis zenekar számos emléktárgya kerül hamarosan árverésre, köztük Noel Gallagher pszichedelikus festésű golfkocsija és Liam Gallagher tamburája is. Az online árverésen több mint 60 tételt kínálnak majd eladásra, melyek között megtalálható Noel 18 gitárja és a zenekar legnagyobb slágereinek kézzel írt dalszövegei is - jelentette a Sky News.

Az árverés egyik legértékesebb tétele várhatóan Noel egyedi Silver Sparkle Gibson Les Paul Florentine gitárja lesz, melyet a zenész "a világ legjobbjának" nevezett. A hangszer becsült értéke 200 000 és 400 000 font (átszámítva mintegy 90-180 millió forint) között mozog.

A kézzel írt dalszövegek közül a Wonderwall 4000-8000 fontért, míg a Supersonic és Live Forever dalszövegeket tartalmazó szett - melyet mindkét Gallagher testvér dedikált - 3000-6000 fontért kelhet el. Az árverés különleges darabja lesz még egy pszichedelikus festésű golfbogárkocsi, melyet Noel akkori felesége, Meg Matthews kapott ajándékba az 1990-es évek végén. A jármű festése és stílusa John Lennon híres Rolls Royce Phantom V limuzinjának stílusát idézi. Várhatóan 5000-10 000 font közötti áron találhat új gazdára.

Mark Hochman, a Propstore zenei specialistája így nyilatkozott az árverésről: "Ez az aukció egyedülálló lehetőséget biztosít az embereknek, hogy kapcsolatba kerüljenek az Oasis örökségével, és alig várjuk, hogy ezek az ikonikus tárgyak új gyűjtemények részévé váljanak, amelyek éveken át ünneplik majd őket."

Az árverésre bocsátott tárgyak megtekinthetők lesznek a Together We'll Fly kiállításon a londoni Cumberland Hotelben október 18. és 20. között. Az esemény bevételével a Teenage Cancer Trustot támogatják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az Oasis nemrégiben jelentette be, hogy másfél évtized (mosoly)szünet után újra összeállnak, és a jegyeket már árulni is kezdték a visszatérő turnéra. Erről a Pénzcentrum is többször írt:

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?