pharmacy sign marks the temperature in degrees Celsius heat summer

Győrfi Pál: Rekord meleg volt idén nyáron, de hidegebb volt, mint a következő nyarakon lesz

2024. október 11. 20:24

A magyarok elsöprő többsége, 90 százaléka vélekedik úgy, hogy egy otthon felújítása nem csak a lakást, vagy a házat, hanem a benne lakók életét is megújítja – derül ki egy friss kutatásból. A felmérés rávilágított arra, hogy az otthon központi szerepet játszik az emberek életében, és a felújítás milyen pozitív hatással lehet a mindennapjainkra. Győrfi Pál egészségügyi szakember szerint az idei és a várható forró nyarak miatt mindent meg is kell tenni a lakások korszerűsítése érdekében.

Minden előzetes várakozást felülmúlnak az Újház megbízásából az Opinio által készített kutatás eredményei a magyarok és az otthonaik kapcsolatáról.  A megkérdezettek 75 százaléka a saját bevallása szerint amikor csak teheti, otthon van, azaz a lakásban töltött idő meghatározó része az életüknek. Nem csoda, hogy szinte mindenki (93 százalék) számára kiemelten fontos, hogy mennyire kényelmes, praktikus és esztétikus az otthona.

Miközben nagy az igény a megújulásra, a felújítással, korszerűsítéssel kapcsolatban a legnagyobb akadályt az anyagi nehézségek jelentik (57 százalék), de sokan érzik túl nagy nyűgnek a felújítást (19 százalék), vagy úgy érzik, meghaladja az erejüket (29 százalék). Ugyanakkor a megkérdezettek 65 százaléka megbízható szakértői segítségre támaszkodva, a korszerűsítés, költségcsökkentés, és egy élhetőbb otthon érdekében szívesen belevágna a lakása, vagy háza felújításába.

"Hiszünk benne, hogy ha valaki megújítja az otthonát, az az élete egyik legfontosabb döntése. A lakásunk hangulata, hogy hova érkezünk mindennap haza, nagyban befolyásolja a benne élők mindennapjait" - mondta Szórády Csilla vezérigazgató a sajtótájékoztatón.

Bagaméri László kereskedelmi igazgató hozzátette, hogy a magánvásárlók számára egyre nagyobb jelentőséggel bír a személyes tájékozódás a lakásfelújítás, vagy építkezés előtt és szeretik saját szemükkel látni, megérinteni a beépítendő anyagokat, termékeket.

Drámai hírekkel szolgált az eseményen Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, egészségügyi szakember is, aki elmondta, hogy az éghajlatváltozás, például a nyáron is tapasztalt, minden korábbinál nagyobb hőség mindenki egészségére hatással van.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Rekord meleg volt idén nyáron, de hidegebb volt, mint a következő nyarakon lesz, így mindenkinek fel kell készülnie arra, hogy lehetőség szerint korszerű, jól szigetelt lakásban éljen

– mondta Győrfi Pál, aki maga is az Újháztól kért szakmai tanácsokat a lakásuk korszerűsítéséhez.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 11. péntek
Brigitta, Gitta
41. hét
Október 11.
Az előbújás napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?