A középkori gyulai vár és bástya

Agyad eldobod: ennyibe kerül 5 nap Gyulán egy 4 fős családnak az októberi hosszú hétvégén

2024. október 11. 16:04

Ha Gyulán tervezelegy hosszú hétvégét, a szállás, étkezés és a fürdőbelépők ára komoly tényező lehet a költségvetésben. A város egyik fő látványossága, a Gyulai Várfürdő, mellett a környék éttermeiben és szállásain is jelentős árváltozások tapasztalhatók. Cikkünkben áttekintjük, milyen kiadásokra kell számítania egy négytagú családnak egy őszi kiruccanás során, a szállásdíjaktól kezdve az éttermi árakig.

A közelgő október 23-i és november 1-i munkaszüneti napok remek alkalmat kínálnak egy családi kiruccanásra, akár 4-5 napra is. Bár a belföldi árak ilyenkor emelkedhetnek, mégis megéri felfedezni Magyarországot. 

Október 23. idén szerdára esik, így két nap szabadsággal egy 5 napos extra hosszú hétvégét rendezhetünk magunknak. Sőt, van még egy lehetőségünk: mivel november 1. szintén munkaszüneti nap, az péntek, egy nap szabadsággal egy csodás 4 napos hétvégénk lehet. Jó tudni iskolás gyerekek szüleinek, hogy az őszi szünet idén erre az utóbbi időszakra esik, hiszen

  • az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. október 25. (péntek),
  • a szünet utáni első tanítási nap 2024. november 4. (hétfő).

Aki ebben az időszakban utazna, annak számítania kell, hogy belföldön egészen biztosan magasabban lesznek az árak, de ha külföldre készülünk, a repülőjegyek dinamikus árazása miatt számoljunk magasabb költségekkel az érintett hétvégéken.

Még augusztusban foglalkoztunk vele, hogy mennyibe kerül egy 4 fős családnak 6 nap Hajdúszoboszlón, 560 ezer forint, majd megnéztük, mennyiért pihenhet egy ugyanekkora társaság mondjuk az október 23-i héten a népszerű Harkányban, Sárváron.

Ha olyan helyet keresel, ahol a gyógyfürdő mellett történelmi látnivalók és természet közeli élmények is várnak, Gyula tökéletes választás. Most megnézzük, mennyibe kerülne egy négytagú család számára egy hosszú hétvége a városban, beleértve a szállásokat, étkezéseket és a fürdőlátogatást.

A Várfürdő és AquaPalota népszerű választás a látogatók körében, ahol a napi belépőjegy egy négytagú család számára 22 600 forint körül mozog. Az élményfürdő részlege és a gyógyvizes medencék mellett gyerekbarát szolgáltatások is elérhetők​.

Szállás Gyulán

A Hunguest Hotel Erkel szállodában all-inclusive csomaggal 30 000 forint/fő/éj áron foglalhattok szállást, amely tartalmazza a Várfürdő belépőt, wellnesshasználatot, reggelit és vacsorát is​. Persze olcsóbb alternatívák is találhatók, például apartmanok, amelyek 5 éjszakára körülbelül 120 000-180 000 forintért bérelhetők.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Étkezési lehetőségek

A helyi éttermekben, például a népszerű Körös Étteremben, egy átlagos ebéd vagy vacsora egy négytagú család számára 25 000-30 000 forintba kerül. Az árak változóak, de levesek 1500-2500 forint, főételek 4000-6000 forint között mozognak.

Egy 5 napos családi kiruccanás teljes költsége Gyulán így alakulhat:

  • Szállás: 120 000–600 000 forint
  • Fürdőbelépő: 45 200 forint (2 nap)
  • Étkezés: 60 000 forint

Ez összesen 225 200–705 200 forintra rúghat, a választott szállás függvényében.

 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 11. péntek
Brigitta, Gitta
41. hét
Október 11.
Az előbújás napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?