21 °C Budapest
Slice of watermelon in hand over sky background

Kiderült a nagy dinnyetitok: így tuti biztos, hogy mindig a legédesebbet tudod megvenni

2024. augusztus 2. 19:00

A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse kétségkívül a görögdinnye. Az édes, lédús falatok nemcsak felfrissítenek a forró napokon, hanem egészséges nassolnivalóként is szolgálnak. De hogyan találhatjuk meg a legjobb darabot az élelmiszerboltban vagy a helyi termelői piacon? A népszerű agro-influencer ezzel kapcsolatban osztott meg egy tuti tippet.

Most különösen fontos lehet képben lenni a népszerű gyümölccsel kapcsolatban, hiszen idén a szokottnál is hamarabb kezdődött a görögdinnye szezon.

A görögdinnye kiválasztásának egyik legfontosabb szempontja lehet a gyümölcsnek a szára, amit annak alján kör alakú, barnás rész formájában találhatunk meg. Minél kisebb méretű ez a szár, kiváltképp az alján, annál nagyobb esély van arra, hogy ízletes, édes görögdinnyével van dolgunk.

Legalábbis erről poszolt az Instagramra a mezőgazdasági témákban jártas, népszerű influencer, Daniel Cunningham, azaz The Organizer Man.

Egy másik bevált módszer az érettség ellenőrzésére, ha óvatosan megkopogtatjuk az ujjbegyünkkel a dinnye külsejét – ezt már az Agrilife Today nevű portál írja. Az érett görögdinnye mélyebb hangot ad ki. Az ideális görögdinnye szabályos alakú és nehezebbnek tűnik ahhoz képest, amit a méretétől várnánk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A szabályos forma azt jelzi, hogy egyenletesen nőtt és fejlődött minden oldalról. Az érett görögdinnye héja kemény és matt felületű kell legyen. Ha fényesnek tűnik vagy könnyen benyomható ujjal, akkor még nem teljesen érett vagy már túlérett lehet.

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 9. 07:41