Budapest, 2023. július 15.A Magyar Posta címere Budapest - Pestszentlõrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Nincs vége a postabezárásoknak: rengeteg kistelepülésen szűnhetnek meg a fiókok

2024. szeptember 5. 09:41

A Magyar Posta jelenleg a szolgáltatási szerződésben foglalt 1600 helyett több mint 2100 postahelyet üzemeltet, de országszerte csökken a forgalom - közölte Fónagy János államtitkár írásbeli kérdésekre válaszul. Azt nem árulta el, hány postát terveznek bezárni, de árulkodó, hogy a Magyar Posta 50 új gépjárművet vesz a mobilposta szolgáltatás kiterjesztéséhez. 

Arról kérdezte Vadai Ágnes parlamenti képviselő Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, hogy hányt postahivatalt és pontosan hol akarnak bezárni december 31-ig. Mindezt azt követően adta be, hogy a 24.hu arról írt, a Postás Szakszervezet elnöke sem tudott pontos számot mondani, de azt megerősítette, főleg kistelepülések hivatalaira került lakat. Az ügyben egy másik képviselő, Jakab Péter egyenesen Orbán Viktor miniszterelnöknél érdeklődött, többek között a béremelések elmaradását firtatva.

Mindkét kérdésre Fónagy János államtitkár válaszolt: Vadainak azt írta, a Magyar Postával szemben elvárás, hogy költséghatékonyan, hálózatát racionalizálva nyújtson 21. századi, modern szolgáltatásokat. Azt is írta, hogy a Magyar Posta az Egyetemes Postai Közszolgáltatási Szerződésben (EPKSZ) meghatározott mintegy 1600 postahely helyett jelenleg csaknem 2150 postával áll az ügyfelek rendelkezésére, de országszerte csökken a forgalom, ezért az EPKSZ adta lehetőséggel élve üzemeltetési módot váltottak néhány településen.

Kifejtette, főleg a postapartneri együttműködést szorgalmazzák. Országszerte több mint 630 postapartner áll most az ügyfelek rendelkezésére, de további együttműködés előkészítése is folyamatban van önkormányzatokkal, vállalkozásokkal.

Azokon az 1500 fő alatti településeken, ahol nincs postapartner, mobilposta biztosítja az alapszolgáltatásokat. Az államtitkár azt nem árulta el, hány postahivatalt akarnak még bezárni, de azt igen, hogy a Magyar Posta mintegy 50 új gépjárművet vesz a mobilposta szolgáltatás kiterjesztéséhez, miközben folyamatosan egyeztet a kistelepülések önkormányzataival a postapartnerség kiterjesztéséről is. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jakab Péternek pedig azt írta, a Magyar Postánál olyan pénzügyi struktúrát kell kialakítani, amely eltartja a hagyományos szolgáltatásokat. Az államtitkár cáfolta, hogy ne lett volna jelentős béremelés a postánál, a kormány a 2017-2019 évekre vonatkozóan 3 éves béremelési programot hajtott végre az állami vállalatok körében.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA 

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 15. 21:03