11 °C Budapest
Lidl

Globális leállás a Lidl-nél: akadozik az app, több százezer magyar bukhatja kuponjait

2024. szeptember 5. 15:16

Leállt a Lidl kedvezményeket, kuponokat érvényesítő alkalmazása, a rendszer hibaüzenetet jelez - szúrta ki a Pénzcentrum. Egyelőre nem tudni, mikor áll helyre a probléma, ha azoban tartós marad, akár több ezren is bukhatják futó kedvezményeiket. Eközben a nemzetközi sajtó arról ír, hogy a Lidl áruházlánc jelentős változtatásokat hajtott végre vásárlói alkalmazásában, melynek célja, hogy több vásárlót ösztönözzön hűségprogramjához való csatlakozásra. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nemzetközi fejlesztés összefüggsében van-e a Magyarországon felmerült technikai problémával. Cikkünk megjelenése után megszólalt a Lidl Magyarország a technikai problémával kapcsolatban, a cikk végén olvashatod a részleteket.

A Lidl Plus applikációban érvényesíthető kuponok és kedvezmények jelenleg nem működnek - vette észre a Pénzcentrum. Az applikáció hibaüzenete szerint "aktuálisan hibák merülhetnek fel a kedvezmények érvényesítése során". Azt is hozzáteszik, hogy már dolgoznak a probléma megoldásán, de továbbra is arra buzdítanak, hogy "próbáld meg Lidl Plus kártyádat beolvasni".

Vásárlói visszajelzések egyelőre nincsenek arról, hogy akadnak-e fennakadások a kasszáknál, de az, aki az applikációban nem látja kuiponjait, vélhetően nem is tudja azokat aktiválni. A probléma onnan is igen látványos, hogy a "Kuponjaim" fülnél semmi sem jelenik meg és ha rámegy a felhasználó, akkor azt jelzi az alkalmazás, hogy "Jelenleg nincs elérhető kuponod". Íme az applikációban található hibaüzenet:

Köze lehet a nemzetközi átálláshoz?

Mindeközben a külföldi sajtóban is megjelent, hogy jelenleg frissítéseket végeznek az alkalmazában. A Lidl áruházlánc jelentős változtatást hajtott végre vásárlói alkalmazásában, melynek célja, hogy több vásárlót ösztönözzön hűségprogramjához való csatlakozásra. A diszkontlánc leállította régi vásárlói alkalmazását, és a felhasználókat a Lidl Plus jutalomalkalmazás használatára irányítja át - írja a Mirror.

Felmerült, hogy esetleg az itthoni leállás mögött is ez állhat, de erre vonatkozóan pontos információk nem állnak még rendelkezésünkre.

A régi alkalmazást megnyitó felhasználókat egy üzenet fogadja: "A Lidl alkalmazás már nem támogatott. Kérjük, váltson a Lidl Plus alkalmazásra a nagyobb megtakarításokért és a szuper kedvezményekért". A 2020-ban indult Lidl Plus alkalmazás minden vásárláskor jutalmat kínál, valamint heti személyre szabott kuponokat biztosít, amelyek akár 25%-os kedvezményt is jelenthetnek egyes termékekre. Az alkalmazás időnként ingyenes ajándékokat is kínál a vásárlóknak.

A 2013-ban megjelent régebbi alkalmazás is népszerű volt, több mint 50 millió letöltéssel a Google Play Store-ból. A Lidl közlése szerint a régebbi alkalmazás az üzletekkel kapcsolatos információk mellett az ajánlatokról és a termékekről is tájékoztatott. Mivel ezek az információk a Lidl Plus alkalmazásban is elérhetők, a vállalat a régebbi alkalmazás archiválása mellett döntött.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az év elején a Lidl frissítette hűségprogramját, új heti kedvezményeket vezetve a vásárlók számára. Ezek a kedvezmények személyre szabottak és automatikusan érvényesülnek a Lidl Plus alkalmazás beolvasásakor a pénztárnál.

Megszólalt a Lidl Magyarország

A technikai probléma kapcsán megkerestük a Lidl Magyarország sajtóosztályát, akik arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy a rendszert érintő fennakadás valóban összefüggésben volt a nemzetközi frissítéssel, hiszen a hazai rendszer is ugyanazon felületen fut. Hozzátették, hogy a délutáni órák folyamán a technikai problémát elhárították, azonban arra kérik a felhasználókat, hogy

frissítsék eszközeiken az applikációt és indítsák újra, hogy zavartalanul működjön.

 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 15. 21:03