Close up of shop window full of a variety of sweet pastry and cakes in cesme,Aegean Turkey.

Ez a 10 legjobb cukrászda 2024-ben Magyarországon: 3 vidéki hely a toplistán

2024. június 9. 10:29

A 2024-es toplistára 3 vidéki cukrászda került fel, míg Buda és Pest vonatkozásában a város keleti oldala vitte a prímet.

Ha neked is jól esne egy kis édesség a keserű választási kampány után, akkor mutatjuk, hova térj be pár jó falatért a családdal a voksolást követően. Mint arról beszámoltunk, nemrég osztották ki a Dining Guide Év Étterme gála díjait, a legjobb éttermekben viszont méregdrága a menü (persze a legismertebb séfek így is szépen kerestek 2023-ban). Nem úgy a cukrászdákban, amelyeket szintén listáz a frissen kiadott étteremkalauz.

Mielőtt azonban itt is bemutatnánk Magyarország 10 legjobb cukrászdáját, ejtsünk pár szót arról, hogy jelentősen megcsappant a számuk az elmúlt időszakban. Mint írtunk róla, a '23-as évben jelentkezett a cukrászdáknál is a bezárási hullám, de nem akkora, mint amire a Magyar Cukrász Ipartestület számított - mondta lapunknak Erdélyi Balázs, a szervezet szakmai elnöke, aki szerint főleg az energiaárak nehezítették a vállalkozások életét.

Volt, aki úgy gondolta, hogy annyiért már nem eladható az a termék, hogy a vállalkozás rentábilisan tudjon üzemelni, arra az áremelésre már nem biztos, hogy a vevők bejöttek volna. A másik fele inkább az idősebb kollégák, akik már nem akarnak az adminisztratív nehézségekkel foglalkozni, illetve a többi problémával sem, mint a munkaerőhiány

- magyarázta a szakember, aki szerint a forgalomcsökkenés sem volt olyan drámai, mint várták. Úgy látják, manapság is szívesen járnak az emberek cukrászdákba, fagylaltozókba.

És, ha már a fagyinál tartunk: a Pénzcentrum vlogja, a CashTag nemrég foglalkozott az ún. "albán fagylalt" jelenséggel, illetve azzal, hogyan készül és mennyibe kerül egy minőségi fagylalt 2024-ben Magyarországon. Cikkünket a témában itt olvashatod, a videót pedig itt nézheted meg:

Ez a 10 legjobb cukrászda Magyarországon 2024-ben

Az idei évben a Málna The Pastry Shop nyerte a Pastry Shop Best Of The Best címet. Az ötéves óbudai Málna The Pastry Shop már a megnyitása évében Magyarország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált, 2024-ben harmadik alkalommal szerezte meg az év legjobb teljesítményét jelentő Év Cukrászdája díjat. És akkor nézzük, hogy az étteremkalauz szerint melyek a legjobb cukrászdák 2024-ben Magyarországon.

  1. Málna the pastry shop
  2. 100 éves cukrászda (Gyula)
  3. Auguszt (Fény utca)
  4. Bergmann cukrászda (Balatonfüred)
  5. ChouChou
  6. Egy csipet torta
  7. Four Seasons Gresham Budapest
  8. Gerbeaud
  9. Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)
  10. The Ritz Carlton Budapest

Mint látható, a 2024-es toplistára 3 vidéki cukrászda került fel, míg a Buda és Pest vonatkozásában a város keleti oldala vitte a prímet. Érdekesség, hogy erősek a mezőnyben a nagy szállodaláncok egységei is, de továbbra is képviselik a hazai cukrászati örökséget a nagy öregek, mint például Bergmannék vagy a méltán híres Gerbeaud.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 21. szombat
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?