Leesik az állad: ez a luxusvilla lett az év háza 2024-ben: ki lakhat benne?

Leesik az állad: ez a luxusvilla lett az év háza 2024-ben: ki lakhat benne?

2024. szeptember 19. 18:54

Mi lehet a közös a nagykovácsi családi ház, a BGE Központi Könyvtár és Hallgatói Központ, valamint a balatonfüredi Ófaluban épült társasház között? A szakmai zsűri szerint az Év háza díjat elnyerő épületektől elvárt magas építészeti minőség mellett a környezetükre gyakorolt jobbító hatás. Az építészeti közélet rangos, független elismerésének idei nyerteseit szeptember 18-án, a Symbol Budapestben mutatták be. A teremben ülő közel 80 szakember mellett sokan a pályázat Facebook sztorijában követték az eseményt.

Idén összesen 47 épületet neveztek az építészek a családi ház, középület és társasház kategóriában: 22 középület, 20 családi ház és 5 társasház került az elismert szakemberekből álló zsűri asztalára. A pályázatot évről-évre a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége szakmai védnökségével írják ki, fenntartását pedig az építőipar legnagyobb gyártóinak együttműködése és támogatása teszi lehetővé. A 2008 óta új időszámítását élő szakmai pályázaton családi ház, valamint középület kategóriában oszt ki fődíjat a zsűri. Ezek mellett két szakmai és további három támogatói díj odaítéléséről is döntött 2024-ben. 

Az Év háza pályázat családi ház fődíját elnyert, Nagykovácsiban álló épületet, Földes László és Nusszer Diána munkáját, a szakmai zsűri szerint elegáns távolságtartó és befogadó melegség jellemzi. Szoják Balázs, a pályázat kurátora, méltatásában kiemelte az épület egyszerű, mégis nagyfokú funkcionalitását, az ötletesség és a következetesség összhangját, valamint az épület minden részletén nyomon követhető magas építészeti- és lakóminőséget. 

A győztes épületA győztes épület

Szoják Balázs, az Év háza díj alapító kurátora az idei, családi ház kategóriában, a független zsűri által fődíjjal jutalmazott családi házról mondott értékelésében így fogalmazott:

Mondhatom – a sok éves zsűrizésem alatt összességében kevés rokonszenvesebb családi házat láttam, mint Földes Lászlóék új, nagykovácsi épülete. Az elegáns távolságtartás és a befogadó melegség viszonya, a műszerrel mérhető racionalitás és realitás, az egyszerű, mégis magas színvonalú funkcionalitás, az ötletesség mellett jól nyomon követhető következetesség és a mindehhez csatarendbe állított anyagok és szerkezetek kiemelkedő építészeti - és lakóminőséget eredményeztek.

Az elegáns távolságtartás és a befogadó melegség viszonya, a műszerrel mérhető racionalitás és realitás, az egyszerű mégis magas igényű funkcionalitás, az ötletesség mellett jól nyomon követhető következetesség és a mindehhez csatarendbe rendezett anyagok és szerkezetek magas építészeti és lakóminőséget eredményeztek.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A területen megbújó, de mégis azt szépen uraló architektúra jól érzékelhető, tiszta kompozíciót sugároz. A feszes, egyik oldalon megtört nyeregtető alá szervezett, - ha úgy tetszik „visszatolt” kültéri funkciók a nap és esővédelem mellett kompakt, nagyvonalú tömeget eredményeznek.

Az északi oldalon zárt, míg a déli felnyíló, rafinált homlokzat szépen igazodik a funkciókhoz és a tájoláshoz. Az udvari daliás fenyők vertikális játékához igazodó robusztus pillérek pont annyira nyitják a kert felőli homlokzatot és tartják, amit tartaniuk kell, mint amennyire zárják és takarják. A lakófunkciók szép rendet sugároznak és láthatóan jól működnek. Az enteriőr nyers felületei és visszafogottsága elég teret enged a család és a büszke tacskó impulzusainak, amivel válik igazán egésszé a mű.

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 20. péntek
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?