Nyíregyháza, 2021. április 24.Kávét visz a felszolgáló a kávézó teraszán ülõ vendégeknek Nyíregyháza belvárosában 2021. április 24-én. A védõoltásban már több mint 3,5 millióan részesültek, így április 24-tõl hatályba lépnek az új rendelkezések. A vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei reggel öt óra és este fél tíz között lehetnek nyitva, a vendégeknek ott nem kell maszkot viselniük, a belsõ terekben viszont igen. Az üzemeltetõ és alkalmazottai az üzlet teljes területén kötelesek maszkot hordani.MTI/Balázs Attila

Komoly támogatásokat lengetett be a kormány: rengeteg vendéglátósnak van miért örülni

2024. szeptember 19. 19:18

Nemrég a nemzetgazdasági miniszter, Nagy Márton, sajtótájékoztatóján a magyar turizmus helyzetéről beszélt. A nyári szezon rekordokat döntött, soha nem volt ennyi belföldi és külföldi vendég Magyarországon.

A turizmus júniusig 150%-kal növekedett az európai átlaghoz képest, a szálláshelyek pedig 370 milliárd forint bevételre tettek szert, ami 11%-kal meghaladta az előző év nyári eredményét. A külföldi turisták száma is emelkedett, különösen Németország, Spanyolország és Svájc irányából volt nagyobb beáramlás - mondta el Nagy Márton.

A magyar turisták körében Horvátország a legnépszerűbb úti cél, de Olaszország, Spanyolország és Portugália is előkelő helyen szerepel. A labdarúgó Európa-bajnokság miatt Németország, az olimpia miatt pedig Franciaország is kiemelt célpont volt. A budapesti repülőtér forgalma idén 16,3%-kal nőtt, és az év végére várhatóan eléri a 17,5 millió utast, ami jelentősen meghaladja a 2019-es csúcsévet.

Nagy Márton kiemelte a Balaton környékének fontosságát is, ahol a belföldi vendégéjszakák száma 3,4%-kal, a külföldi vendégéjszakáké pedig 5,2%-kal nőtt. A kormány célja, hogy a balatoni szezont meghosszabbítsák, például a hétvégén is nyitva tartó vendéglátóhelyek támogatásával. A vidéki vendéglátóhelyek már kaptak támogatást korszerűsítésre, és további pénzügyi segítséget is terveznek a szezon meghosszabbításához.ű

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapfotó: Balázs Attila, MTI/MTVA 
 

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 20. péntek
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?