22 °C Budapest
Ryanair Boeing 737 passenger jet taking off from Eindhoven Airport. The Netherlands - June 22, 2018

Borzasztó hírt kaptak a fapados járattal utazók: komoly áremelést tervez a Ryanair

2024. szeptember 20. 09:37

A Ryanair-nek augusztusban már nem kellett további árcsökkentéssel vonzania az utasokat, mivel az őszi időszak foglalásai enélkül is kedvezően alakultak. Ennek eredményeként a cég vezetősége arra számít, hogy az árak hamarosan visszaállnak a normál szintre, vagyis áremelkedés várható - számolt be róla a Reuters alapján az Infostart.

Michael O’Leary, a fapados légitársaság vezérigazgatója a Reutersnek adott interjújában elmondta, hogy az üzleti év nyeresége várhatóan enyhén elmarad a tavalyi szinttől, de még így is "nagyon erős" eredményre számítanak.

A vezérigazgató szerint a szeptemberrel záruló negyedévben az árak éves szinten 5 és 9 százalék közötti mértékben csökkentek a desztinációk függvényében, ami jelentős javulást mutat a júniusban véget ért negyedévhez képest, amikor az átlagos jegyárak 15 százalékkal estek vissza.

O'Leary úgy véli, az elmúlt hetekben már elkezdtek normalizálódni az árak, és ez a folyamat akár novemberig is eltarthat.

A nyári időszakban a légitársaságnak komoly árengedményekre volt szüksége, hogy elérje céljait, mivel alapelv, hogy a járatokon nem lehet üres ülés. Ennek ellenére júliusban 94 százalékos járatkihasználtságot értek el, augusztusra pedig sikerült ezt 96 százalékra növelni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A jelentésből kiderült egy konkrét adat is: a március végén záruló pénzügyi évre vonatkozóan 198-200 millió utasra számítanak. Ekkor derül majd ki, hogy a "kissé elmaradó, de nagyon erős" nyereség mekkora eltérést mutat majd a tavalyi 1,917 milliárd eurós eredményhez képest.

A terv megvalósításához azonban elengedhetetlen, hogy a Ryanair kizárólagos repülőgép-szállítója, a Boeing a továbbiakban is tartsa magát a szerződésben vállalt kötelezettségeihez.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 20. péntek
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?