22 °C Budapest
A vintage large format camera on a tripod in a living room

Komoly pénzért kelt el a magyar színészlegenda horrorvillája: kevesen tudják, borzalmas dolgok történtek itt

2024. július 13. 10:22

236 millió forintért új gazdára lelt Tolnay Klári és első férje, Ráthonyi Ákos budai villája, amit kezdetben 249 millióért árultak. A színésznő sok fájdalmat élt át az ingatlanban, a világháború alatt itt született meg és hunyt el nem sokkal később kisfia, és bombatalálat is érte a villát.

236 millió forintért új gazdára lelt Tolnay Klári és első férje, Ráthonyi Ákos budai villája, amit kezdetben 249 millióért árultak - írja a Blikk. Az 5+1 szobás, 204 négyzetméteres, nagy teraszos, kertkapcsolatos villát már jó ideje próbálták eladni, a vevő egy befektető, aki lakásokat fog kialakítani a villából.

Sajnos, ezzel eltűnnek azokat a gyönyörű, nagy terek és az a korhű stílus, amit a ház képviselt. Ugyanakkor biztos, hogy befektetés szempontjából többszörösen megtérül a vételár és az átalakítás költségei is, hiszen nagyon kedvelt környéken van, ahol magas áron kelnek el a lakások

- mondta az informátor. Kifejtette, nehéz volt vevőt találni, mivel sokan csak turistáskodni jöttek, mások az árat sokallták, és "az ingatlan rossz híre pedig, hogy ez Tolnay Klári horrorháza, még inkább nehezítette a helyzetet."

A színésznő 1938-ban költözött be a villába férjével, ahol rengeteg fájdalmat kellett elviselnie. 1940-ben itt született meg lánya, 1944-ben, az állandóan bombázott Budapesten ismét babát várt, az egyik bombázás okozta sokk miatt megindult a szülés, a kisfiú megszületett, ám nem sokkal később meghalt. Egy másik alkalommal pedig magát a házat érte találat, ami komoly károkat okozott: a színésznő ekkor hagyta el végleg a villát és ezzel együtt férjét is. Nem sokkal később adták el a villát, Ráthonyi Angliába emigrált, majd Németországba költözött.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 8. csütörtök
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. augusztus 8. 20:10
Hello vidék  |  2024. augusztus 8. 18:43