17 °C Budapest
Budapest, 2022. december 7.

Még nagyobb lehet az új budapesti gigalakópark: elképesztő terveket nyújtottak be

2024. augusztus 6. 09:19

4 ütemmel folytatná a City Pearl lakónegyed építését a beruházó. A lakótornyok egyenként 12-13 emeletesek lesznek, 1098 lakást alakítanak ki, a két alsó szinten pedig körülbelül 8300 négyzetméteren éttermek és üzletek kapnak helyet. 

Újabb négy ütemmel folytatná a Soroksári úton, a MÜPA szomszédságában 2019-ben megkezdett City Pearl lakónegyed építését Adnan Polat vállalata. A Népszava szerint a török üzletember cége júliusban nyújtotta be a területre tervezett új negyed építkezési ütemeinek környezeti hatásvizsgálatát Pest Vármegye Kormányhivatalához. Az első két ütemre előzetes vizsgálatok nélkül megkapták az engedélyt, a hatóságok szerint beruházás, azaz a betonépületek, az ideköltözők és az autóik, semmiféle hatással nem lesznek a környezetre.

A lakótornyok egyenként 12-13 emeletesek lesznek, és a Vágóhíd utca, Soroksári út, Máriássy utca, valamint a Vaskapu utca által határolt területen épülnek fel. Összesen 1098 lakást alakítanak ki, a két alsó szinten pedig körülbelül 8300 négyzetméteren éttermek és üzletek kapnak helyet. Ezen kívül irodák és egy kétszintes fitneszkomplexum is létrejön. A parkolást egy kétszintes, 1747 autó befogadására alkalmas mélygarázzsal oldják meg.

A területen felújítják a víztornyot, egy pavilonépületet és a kapu melletti bikaszobrokat. Az új ütemek során a zöldfelületi arányt 15 százalékra növelik, szemben az előző két ütemben megvalósult 8,5 százalékkal. A harmadik ütem építése 2025 tavaszán kezdődik, a következő ütemeket pedig 2027-ben, 2030-ban és 2031-ben indítják. A projekt teljes befejezése 2034-re várható. A kivitelezés során naponta 84 teherautóval számolnak, a kész létesítmény pedig napi plusz körülbelül 5000 autót vonzhat a környékre. A dokumentáció szerint a beruházásnak szinte semmilyen hatása nem lesz a környezetre, mivel bár a forgalom növekedése miatt kismértékben nő a légszennyezés, a lakóterületeken az értékek az egészségügyi határérték alatt maradnak.

Címlapkép: Balaton József, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?