portré hölgy érintés mellkas, amikor pózolva keres üres tér váratlan dátum meghívó elszigetelt piros színű háttér.

Ez a boltlánc akcióbombát dobott a sertéscombra, csirkemellre: siess, mert mennyiségi korlát van rá!

2024. augusztus 8. 18:54

Majd 500 oldalnyi akciót lapoztunk át, hogy te már felvértezve láthass neki a 32. heti akciók levadászásának. A célunk ezúttal az volt, hogy megnézzük, a június-július hónap között csúcsdráguló élelmiszereket mennyire akciózták le a boltok. Az eredmény felemás, a Tescóban jó áron kapni például a sertéscombot, csirkemellet, de mennyiség korlát van rá érvényben, a Sparban viszont kifejezetten olcsó a répa, de cukrot, lisztet, napraforgóolajat nem nagyon akciózott le senki, pedig jócskán megdrágultak.

Komoly havi élelmiszerdrágulás ment végbe Magyarországon 2024 június-július között. A legfrissebb adatok szerint egyetlen hónap leforgása alatt valósággal kilőtt a liszt, az UHT tej, a kristálycukor, a sárgarépa, a csirkemellfilé, a napraforgóétolaj, de még a sertéscomb ára is. Legdurvábban a liszt átlagára emelkedett, ez 46,6 százalékkal, míg a sertéscomb kilós átlagára 5,9 százalékos emelkedést produkált. De csak egyetlen hónap alatt.

Adja magát a kérdés, vajon hogy reagálnak a boltok arra, hogy ennyire durva inflációs év után, most a magyarok gyakorlatilag kénytelenek újraélni a brutális élelmiszerdrágulást. A sokkoló hatás után arra voltunk kíváncsiak, hogy a 32. héten milyen akciókat rittyentettek a boltok, lehet-e most jóval olcsóbban vásárolni az amúgy csúcsdráguló élelmiszerekből. Lássuk a medvét!

Lidl

A diszkont a 32. héten bőséggel vannak akciók, a szóróanyaguk ezúttal 73 oldalas, ám ebben a szóban forgó csúcsdráguló termékek közül ezúttal nem találtunk akciót. Jövő hét hétfőtől szerdáig azonban tematikus akciók keretében több XXL termék is le lesz árazva, így például a halrudacskák 20 százalékkal, 3 mozarella pizza 25 százalékkal vagy éppen az 5-ös Calippo válogatás 26 százalékkal. Szombaton és vasárnap 25 százalékkal lesz olcsóbb a bio cukkini, 28 százalékkal a kelkáposzta, illetve 25 százalékkal a hazai sárgadinnye. Csütörtöktől vasárnapig külön akciót robbantottak a hamburgerimádókra is: a kézműves hamburgerhús 300 grammja 18 százalékkal lesz leárazva, de készültek szarvas-, és nyúlhamburgerhússal is.

Ha érdekel több akció is, esetleg nem voltunk elég szemfülesek, és csekkolnád van-e a boltokban liszt vagy tej akció, akkor mindképp fusd át a Lidl eheti szóróanyagát!

Aldi

Az Aldiban a friss XXL marinált csirkemellfilé 2239 forint helyett 1999 forintért lesz kapható, ami így egyébként teljesen meg fog egyezni a drágulás előtti havi, júniusi átlagárral. Ha a répából nem is, de csütörtöktől szombatig a cukkinit leakciózzák 699 forintról 499-re, miközben a tv-paprika árából is lecsípnek 30 százalékot, 999-ről 699-re. Az 55 oldalas akciós azért bővet tartogat még akciókat, de a csirkemellen kívül mást nem láttunk. Viszont csak szombaton a pritaminpaprika árából lecsípnek 36 százalékot, miközben péntektől vasárnapig a görögdinnye kilós ára csupán 199 forint lesz. Vasárnaptól szerdáig a pikánst szerető emberek 38 százalékkal olcsóbban vehetik meg a hegyes erős paprikát, de talán ami még ennél is jobb hír, hogy 12 százalékkal olcsóbb lesz a Pilsner Urquell, 489 helyett 429 forint.

Ha érdekel még több Aldis kedvezmény, akkor mindenképp fusd át a diszkont aktuális anyagát!

Tesco

A hiper a nyitóoldalán egyből belecsap a lecsóba, és mind a húspultban kapható friss magyar sertéscombot, és friss magyar csirkemellfilét kirakja a nép elé. Előbbi kilós ára 1599 forint, utóbbié 1759 forint lesz, mindkettő ára jócskán-jócskán a júliusi átlagárak alatt lesznek (ld. fenti grafikon). Ennek viszont ára van: a sertéscombból egy fő napi maximum 5 kilót vásárolhat, a csirkemellből viszont egy fő napi maximum 4 kilót. A hipernél „bomba áron” mérik majd az Riska UHT tejet is, igaz csak a 1,5 százalékost, ennek az ára 249 forint lesz.

Ha érdekelnek a Tesco további akciói is, akkor mindképp lapozd át az ő újságjukat is, ami összesen 36 oldalas ezen a héten.

Auchan

A hiper címoldalon hirdeti, hogy 29 százalékkal árazzák le a laktózmentes, 1,5 százalékos UHT tejet. 679 helyett így 479 lesz, igaz se nem 2,5 százalékos, se nem sima UHT tej, de akiknek intoleranciájuk van a laktózzal szemben, azok legalább örülhetnek. Lesz azért más UHT tej akció is, az Auchan kedvenc UHT, igaz a 0,1 százalékos 379 helyett 299 forintért lesz kapható. Nem répa, de paradicsom, a félegyházi paradicsom árát 699 forintról 28 százalékos ollóval megvágták 498 forintra (azt is írják, olcsóbb, mint egy éve).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Bár lisztet, cukrot, és a fentebb említett húsokból most akciót nem leltünk, lehet hogy mi hibáztunk, úgyhogy mindképp fusd át a 62 oldalas Auchan-anyagot, bőven találni benne ropogós akciókat!

Spar

A Spar rögtön harmadik oldalán robbant egy répafelmutatást, amihez lazán csak annyit írnak „csak” 299 forint/kiló. A sárgarépa átlagára júliusban a KSH szerint 594 forint volt, júniusban pedig 513 forint, úgyhogy ez tényleg kiváló ajánlatnak tűnik a répakedvelő magyarok számára, és a csúcsdrágulással is szembe megy. Bár csontos, de a kiszolgálópultban a csirkemell 1349, a Csibém csirkefilé mix (400g) 1249 forintba kerül. UHT-ből ha nem is a 2,8 százalékos, de a 1,5-es Mizó 529 forint helyett 429 forintért azért hazavihető lesz, ami a 2,8-as júliusi átlagáránál is magasabb azért.

Az 51 oldalas kiadványban cukrot, lisztet, étolajat ezúttal sem találtunk, de érdemes lehet saját szemeddel is átfutni a 32. heti kiadványt, hiszen lehet mi siklottunk át egy nagyon fontos részleten!

Penny

Csonka Pici, a Pici árak fenegyereke nem kertel, és rögtön a harmadik oldalon berobbantja a 800 grammos pácolt csirkemellfiléjét, ami 2599 forint helyett, 23 százalékos árvágással 1999 forintért lehet megvásárolni a diszkontban, igaz csak csütörtöktől vasárnapig. Sokak idegére rámehet, megint sokan örülhetnek neki, hogy az 5. oldalon ha nem is tej, de bio rizsital az le lesz árazva, 499-ről 379-re, de ez is csak csütörtöktől vasárnapig.

A Penny friss akciósa 45 oldal, ám répát, cukrot, de olajat sem találtunk, viszont érdemes átnézned, hiszen sok akció vár benne téged!

Összességében azt mondhatjuk, komoly irodalmi, majd 500 oldalnyi akciós kiadvány átnyálazása után a legjobban dráguló havi termékek árat igazán csak ímmel-ámmal vágták meg ezen a héten a boltok. Igaz, most már augusztus van, nem július, lehet, hogy ők már látnak valamit, lehet hogy most házon belül máson volt a fókusz. De azért érdemes böngészni, mert találni azért akciókat szép számmal!

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?