Group of friends drinking and toasting glass of beer at brewery pub restaurant- Happy multiracial people enjoying happy hour with pint sitting at bar table- Youth Food and beverage lifestyle concept

Elárulta a legendás sörcsapoló mester, mennyit szabadna kérni egy fesztiválon a csapolt sörért

2024. augusztus 8. 20:03

Nagy Zoltán, a Tapster’s Truck tulajdonosa, a TikTok-videójában kemény kritikával illette a budapesti Sörfesztivált, és kijelentette, hogy elvből nem vesz részt rajta. Véleménye szerint a rendezvény túlzott helypénzt kér el a vállalkozóktól, ami miatt a sörárakat kénytelenek megemelni, így a korsó sör ára akár 1 500-2 000 forintra is felmehet. Ez a probléma nem egyedi, hiszen más nagy fesztiválok, mint például a Sziget, hasonlóan magas költségekkel szembesítik a vendéglátó egységeket, ami a látogatók számára is megemeli az árakat.

"Budapestre, sörfesztiválra nem megyek." Nem, elvből nem megyek- kezdi a videóban Nagy Zoltán, a Tapster’s Truck tulajdonosa. Majd részletesen kifejtette válaszában, hogy úgy véli a Sörfesztivál túl sok pénzt kér el a vállalkozóktól, ami miatt kénytelenek feljebb vinni a sör árát. Továbbá nehezményezte azt is, hogy nincs lehetőség üveg korsóban szervírozni az italt, csak műanyagban, ami állítása szerint elvesz az élményből. Így fogalmaz a vállalkozó:

elvből nem megyek fesztiválra. Azért nem megyek, mert nem tartom helyesnek, nem tartom jogosnak hogy elmegyek egy fesztiválra, és több százezer forintos helypénzt kell fizetnem, és a helypénznek az árát a sörárába kell beleépítenem. Ezáltal 1 500-2 000 forintért kell adnom egy korsó sört, hogy ne legyen veszteséges a rendezvény. Szerintem nem ér meg annyit egy sör, műanyag korsóba lecsapolva

- hangsúlyozta. 

@325tapstertruck

♬ eredeti hang - no 325 Tapster’s Truck

A probléma, amit a videóban Nagy Zoltán tematizál nem egyedülálló, a legtöbb fesztiválon igen drága a standoknak kifizetni helypénz gyanánt, ez okozhatja például a héten induló Sziget fesztivál igen borsos árait is. Erről több cikkünkben is írtunk már a napokban. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?