18 °C Budapest
Mosel, Germany - March 25, 2024: Volkswagen Zwickau-Mosel Plant, an automobile factory of Volkswagen Sachsen in Zwickau district of Mosel, Germany. Since 2019 it produces electrical vehicles.

Az eddig tudottnál brutálisabb leépítés készülhet a Volkswagennél: tízezreket tennének utcára

2024. szeptember 24. 15:14

30 ezer állás leépítése lehet szükséges Németországban a Volkswagennél. A leépítések a kutatás-fejlesztés területet is érintenék, innen 4-6 ezer főt küldenének el a 13 ezres létszámból.

30 ezer állás leépítése lehet szükséges Németországban a Volkswagennél, hogy tartani tudják a költségcsökkentési célokat - írja a villanyautosok.hu a német lapértesülések alapján. Korábban két gyár bezárásáról és 15 ezer munkahelyről volt szó, ami már így is felháborodást keltett a munkavállalói képviseletnél.

A szakszervezetek szerint nem helytállóak a sajtóértesülések, nem tartották kizártnak, hogy a kiszivárgott számok csak a vállalat taktikájának a részét képezik. A német lapok szerint a Volkswagen pénzügyi igazgatója azt is javasolja a menedzsmentnek, hogy a következő öt év 170 milliárdos fejlesztési büdzséjét 10 milliárddal csökkentsék.

A leépítések a kutatás-fejlesztés területet is érintenék, innen 4-6 ezer főt küldenének el a 13 ezres létszámból. Maga a Volkswagen nem cáfolta a híreket, csak annyit közöltek, le kell csökkenteni a német gyártás költségeit. A cég a következő három évben az irodai alkalmazottak 20 százalékától is megválhat - Kínában már ezek is megindultak.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 24. kedd
Gellért, Mercédesz
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?