17 °C Budapest
Fiatal, gyönyörű nő élvezi a pezsgőfürdőben, miközben pihentető napot töltenek az egészségügyi fürdőben.

Agyad eldobod: ennyibe kerül 5 nap Harkányban egy 4 fős családnak az októberi hosszú hétvégén

2024. szeptember 24. 16:04

Hamarosan elérkezik az ősz közepére eső hosszú hétvégék időszaka, ami remek alkalmat kínál a pihenésre. Október 23. és november 1. munkaszüneti napjai lehetőséget adnak néhány nap szabadsággal akár 5 napos kikapcsolódásra is. A belföldi árak azonban emelkedhetnek az ünnepi időszakban, míg a külföldre vágyóknak magasabb repülőjegyárakkal kell számolniuk. Megnéztük, mennyibe kerülhet egy családi kiruccanás a népszerű Harkányba, ahol nem csak a fürdőt próbálhatjuk ki, de a környező erdőkben is kirándulhatunk. 

Habár néha úgy tűnik, még csak most kezdődött el az év, hamarosan itt az október, a halottak napja, onnan pedig már csak egy ugrás a karácsony. De ne csüggedjünk, hiszen van még két szuper lehetőség is hosszú kikapcsolódásra, még akkor is, ha szabadságaink lassan elfogynak.

Október 23. idén szerdára esik, így két nap szabadsággal egy 5 napos extra hosszú hétvégét rendezhetünk magunknak. Sőt, van még egy lehetőségünk: mivel november 1. szintén munkaszüneti nap, az péntek, egy nap szabadsággal egy csodás 4 napos hétvégénk lehet. Jó tudni iskolás gyerekek szüleinek, hogy az őszi szünet idén erre az utóbbi időszakra esik, hiszen

  • az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. október 25. (péntek),
  • a szünet utáni első tanítási nap 2024. november 4. (hétfő).

Aki ebben az időszakban utazna, annak számítania kell, hogy belföldön egészen biztosan magasabban lesznek az árak, de ha külföldre készülünk, a repülőjegyek dinamikus árazása miatt számoljunk magasabb költségekkel az érintett hétvégéken.

Még augusztusban foglalkoztunk vele, hogy mennyibe kerül egy 4 fős családnak 6 nap Hajdúszoboszlón, 560 ezer forint, most megnéztük, mennyiért pihenhet egy ugyanekkora társaság mondjuk az október 23-i héten a népszerű Harkányban, ahol a gyógyvizes fürdő egész évben nyitva van, de kirándulásra is kiválóan alkalmasak a Mecsek és a Zselic lankái, nem is beszélve a Siklósi vár izgalmairól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szállás egy négycsillagos hotelben, a Dráva Hotel Thermal Resortban 4 főnek 480 ezer forint, ebben benne van a reggeli és a vacsora is, így azzal már nem lesz gond. A belépő a gyógyfürdőbe a családi jegy 18 900 forint egy napra egy ekkora társaságnak. Ha csak 2 napot fürdőzünk és a büfében elköltött forintokat nem adjuk hozzá, sem az úti költséget máris 520 ezer forintnál tartunk egy hosszú hétvégéért.

Ha azonban olcsóbb szállásra vágynánk, arra is van lehetőség: apartmanházakat 100 ezer 150 ezer forint között tudunk kibérelni erre a négy napra, itt azonban az étkezésről magunknak kell gondoskodnunk. Az egyik legjobb értékelést kapott étterem a Szigeti Halászcsárda, itt leveseket 1100 forintért, halászlé 3500-4500 forint, a főétel 3900 – 4900 forintba kerül, tehát egy 4 fős család 30 ezer forintot biztosan otthagy egy ebédért vagy vacsoráért.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 24. kedd
Gellért, Mercédesz
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?