13 °C Budapest
Figyelem, új KRESZ-táblák jelentek meg Budapesten: ezt jelentik, nagyon könnyű benézni

Figyelem, új KRESZ-táblák jelentek meg Budapesten: ezt jelentik, nagyon könnyű benézni

2024. szeptember 6. 10:10

Egy új kőbányai helyszín, a Kőbányai Harmat Általános Iskola is csatlakozott a Suli-zóna programhoz, amely 2024 szeptemberétől biztonságosabbá teszi a közlekedést a X. kerületben. A programot a BKK tavaly indította azzal a céllal, hogy biztonságosabb környezetet biztosítson a legvédtelenebb úthasználók, azaz az önállóan közlekedő gyermekek számára, valamint csökkentse a közlekedési veszélyeket az iskolák környékén.

A BKK 2023-ban indította el a Suli-zóna programot, hogy a gyerekek biztonságosabban közlekedhessenek az iskolák környékén, ahol többek között sebességcsökkentett zónákat alakítottak ki, új forgalmi rendet vezettek be, és K+R („Puszi és pá!”) parkolóhelyeket létesítettek. A program összhangban áll a BKK Közlekedésbiztonsági stratégiájával, amely célul tűzte ki a közúti közlekedés halálos áldozatainak számának csökkentését 2030-ra, majd teljes megszüntetését 2050-re, az EU irányelveinek megfelelően - közölte a cég.

A Sulizóna-program keretében a szakemberek többféle intézkedést vezettek be, mint például:

  •  „Sulizóna” táblák kihelyezése az iskolák előtt és mellett,
  • Útburkolat festése,
  • K+R parkolóhelyek kialakítása,
  • 30 km/h-s sebességkorlátozás bevezetése és sebességcsökkentő küszöbök elhelyezése.

Az egyes helyszíneken végrehajtott beavatkozásokat az adott iskola környezetének részletes vizsgálata, valamint az érintett intézményekkel és önkormányzatokkal folytatott egyeztetések határozták meg, hazai és nemzetközi példák alapján.

Egy K+R tábla. Forrás: BKKEgy K+R tábla. Forrás: BKK

A tanév első napjaiban a BKK munkatársai a helyszínen segítik az új közlekedési rend megismerését, és az iskolások ajándékokat is kaphatnak, amelyek a közlekedésbiztonságra hívják fel a figyelmet. A visszajelzések alapján a program sikeresnek bizonyult.

Az elmúlt évben szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy az iskolások, a fiatalok szülei, valamint az intézmények dolgozói megszokták és megkedvelték az új forgalmi rendet az intézmények környékén. A felmérések során a megkérdezettek több mint fele úgy nyilatkozott, hogy személyes kényelme ellenében, mindenki biztonságát szem előtt tartva változtatott közlekedési szokásain, az intézkedések hatására pedig jelentősen nőtt a környéken közlekedők biztonságérzete is. A válaszadók egy része arról is beszámolt, hogy az elmúlt hónapokban környezetbarát közlekedési módra váltott az autózás helyett

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

- mondta Kovács Bendegúz, a BKK szóvivője. Az idei tanév elején a Kőbányai Harmat Általános Iskola környékén is biztonságosabb lett a közlekedés, ahol a Kada köz nyári felújítása során forgalomcsillapító elemeket helyeztek el, és K+R parkolóhelyeket alakítottak ki az intézmény közvetlen közelében a biztonságos megállás érdekében.

Címlapkép: BKK

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?