17 °C Budapest
Laughing coworkers sitting at workstations in startup office discussing project

HR-evolúciós küszöbre értek a fejlett országok: ezen múlik, elkerülhető lesz-e az összeomlás

2024. szeptember 24. 16:15

A mai munkaerőpiac sajátosságai teljesen más hozzáállást, sokkal nagyobb rugalmasságot követelnek meg a cégektől, és természetesen a munkavállalóktól is, mint korábban. Nincs mese, aki ezeknek az új feltételeknek nem tud eleget tenni, elbukik. De ne ijedj meg, nincs veszve még semmi! Mutatjuk, mit kell tenned ahhoz, hogy profitálj a munkaerőpiac átalakulásából.

Egymást érik a fontosabbnál-fontosabb hírek a hazai munkaerőpiacon: nemrég számoltunk be róla például, hogy mennyivel emelkedhet a minimálbér a következő 3 évben; de írtunk arról is, hogy már készül a szigorítás, amely nyomán hamarosan nehezebb lesz majd vendégmunkásokat hozni hazánkba. És akkor arról még nem is beszéltünk, nagyon úgy fest, hogy vége a home office virágkorának is, egyre-másra jelentik be ugyanis a legnagyobb vállalatok, hogy mindenkit visszarendelnek az irodába.

És, ha mindez nem lenne elég a munkavállalóknak, még farkasszemet nézhetnek az előttük sorakozó egyéb, ún. hr-evolúciós kihívásokkal is. A munkaerőpiac változásai, mint például a digitalizáció és az automatizáció terjedése ugyanis új lehetőségeket nyitottak meg, ugyanakkor növelték a munkavégzéssel járó elvárásokat is. Jelenleg mindezek feltérképezése zajlik a cégeknél, amelyek iparágtól függetlenül, egytől-egyig azon igyekeznek, hogyan lehet hatékonyabban megszervezni a működést.

A mai munkaerőpiac sajátosságai tehát teljesen más hozzáállást, sokkal nagyobb rugalmasságot követelnek meg a cégektől, és természetesen a munkavállalóktól is, mint korábban. Az tud most talpon maradni, aki átlátja a társadalmi/gazdasági folyamatokat, és hatékony válaszokat tud rájuk adni bármilyen vállalati környezetben. És ez nem kizárólag a csúcsvezetők feladata, a közeljövőben kiemelt szerepet kapnak majd azok a HR-specialisták, akiknek feladata a legfontosabb HR-folyamatok újratervezése.

HR-esek, figyelem!

A Pénzcentrum és a Portfolio közös szervezésében megvalósuló HR (R)EVOLUTION 2024 – Powered by Prohuman & Pénzcentrum Magyarország egyik legnívósabb munkaerőpiaci és HR-szakmai konferenciája; a legismertebb hazai vállalatok HR-specialistáinak, közép- és felsővezetőinek találkozóhelye. A konferencia célja, hogy segítséget nyújtson a vezetőknek és a különböző területekre szakosodott HR-specialistáknak a legfontosabb HR-folyamatok (újra)tervezéséhez.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A rendezvényen szó lesz például a toborzásról, az onboardingról, a munkaerő-megtartásról és a tehetséggondozásról, vagy épp a munkaszervezésről. De terítékre kerül a munkáltatói márka fejlesztése, illetve a belső-és külső kommunikáció fontossága is. A konferencián kiemelt fókuszt kap az is, hogy a velünk élő HR-forradalom egyre inkább összenő a HR egyre szélsebesebben száguldó evolúciójával. Így a konferencia tematikáját erőteljesen fémjelzi majd a szektor digitális átalakulása, amely tekintetében szintén naprakész tudást sajátíthatnak el azok, akik ellátogatnak a rendezvényre.

Kiemelt témák a HR (R)EVOLUTION 2024 konferencián

  • A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és a lehetséges válaszok.
  • Munkaerőhiány Európában és Magyarországon - demográfia, migráció, oktatás, vállalati kezelési stratégiák.
  • Rohamtempóban fejlődő robotizáció és digitalizáció. Big Data. Minden, amit ma tudunk, és amit holnap tudnunk kell a jövő HR-megoldásairól.
  • HR stratégia a szervezetfejlesztés és a HR költség-tervezés szempontjából: egyensúlyteremtés a munkaerő-állomány, illetve a bérek-juttatások tekintetében.
  • Milyen gyakorlatok, technológiák segíthetik a hatékony munkaszervezést? Home office, rugalmas munkaidő (munkaidőkeret), csoportmunka, mobil munkavégzés, stb.
  • A hatékonyságnövelés és munkaszervezés hatása a HR költségekre.
  • A leghatékonyabb toborzási trendek és stratégiák. Mindent átír(t) a digitális transzformáció a fejvadászatban?
  • Mit várhatunk az employer brandingtől? Márkaépítés a cégvezetők, a HR szakemberek, és a munkavállalók szemszögéből.
  • Hogyan lehet a wellbeing vállalati stratégia? Élményteremtés a toborzástól a kilépésig – Lehetőségek és megoldások egy élményszerű employee journey kialakítására.
  • A belső kommunikáció, mint a hatékony HR-stratégia csodafegyvere.

Találkozz a HR szakma nagyágyúival

A HR (R)EVOLUTION 2024 – Powered by Prohuman & Pénzcentrum nem csupán egy szakmai fórum, hanem az egyik leghatékonyabb üzleti networking találkozóhely a szektor szereplői számára, ahol minden érintett valós képet kaphat az iparág előtt álló legfontosabb kihívásokról, illetve az ágazat jövőjéről. További részletek, jelentkezés ITT!

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.09.18 15:59
A munkavédelmi előadó olyan szakember, aki a munkavédelem területén segíti a vállalatokat és szervez...
laskainelli  |  2024.09.18 09:24
A hűtlenség a kapcsolatban hosszú időre megtörheti a bizalmat a két fél között. A bizalmat újra meg...
hrdoktor  |  2024.09.17 09:54
Az egész napos irodai munkavégzés közben hajlamosak vagyunk rá, hogy csak kutyafuttában kapjunk be n...
coachco  |  2024.09.16 21:06
Ki tudja, mi az a necuke? Az is egy műalkotás, akárcsak a fenti kép, amelyet a Kerekdomb Fesztiválo...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 24. kedd
Gellért, Mercédesz
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?