20 °C Budapest
Beautiful baby clothes hanging arranged on rack in a modern store or shop. Shopping interior  concept. No people.

Nemsokára Magyarországon is beveti csodafegyverét a Zara: mit lép erre a H&M, Zalando, Shein?

2024. október 27. 11:25

Elindult a Zara Pre-owned szolgáltatása, amely keretein belül lehetőség van használt ruhák adományozására vagy adásvételére. A szolgáltatás jelenleg Magyarországon még nem elérhető, de a cégnél elkötelezettek abban, hogy 2025-ig minden stratégiai piacon működjön.

Elindult a Zara Pre-owned rendszere, erre a ruhaóriás egy TikTok videóban is felhívta a figyelmet. A programmal segíteni szeretnének a vásárlókban abban, hogy meghosszabbíthassák termékeik hasznos élettartamát. A platform lehetővé teszi a használt ruhadarabok javítását, elajándékozását, továbbértékesítését vagy épp vásárlását.

A szolgáltatás jelenleg Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Finnországban, Franciaországban, Görögországban, Olaszországban, Írországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban elérhető. Hamarosan új piacokon is elindítják, mint közölték: elkötelezettek abban, hogy 2025-ig minden stratégiai piacon működjön.

@zara

♬ sonido original - ZARA

A ruhaóriás olyan időszakban szánta el magát a lépésre, amikor hatalmas bizonytalanság övezi az egyik legnagyobb beszállítóját, a bangladesi ruhaipart. A politikai zavargások, tüntetések jelentős károkat okoztak az iparágnak. Az ország legalább négy gyárat felgyújtottak, és országos internetkimaradások nehezítették a termelést. Akkoriban Mohiuddin Rubel, az ország ruhagyártók és exportőrök szövetségének igazgatója arról beszélt, az események "hatással lesznek a márkák bizalmi szintjére". Kyaw Sein Thai, egy beszerzési szakember pedig úgy vélte, hogy az idei export akár 10-20%-kal is csökkenhet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Felemás eredmények

A ruhaipari nagyvállalatok nem túl bizakodóak az idei évet tekintve, nyáron a H&M, a világ második legnagyobb tőzsdén jegyzett divatáru-kiskereskedője, felülvizsgálta az egész évre vonatkozó nyereséghányad-célját. A vállalat bejelentése szerint, nem sikerült elérnie a negyedéves eredmény-előrejelzéseket. Bár a H&M továbbra is elkötelezett amellett, hogy 2024-re elérje a 10 százalékos üzemi árréscélját, ennek megvalósítása egyre nehezebb feladatnak bizonyul.

A hónap elején viszont a Zalando javította 2024-es pénzügyi kilátásait, miután a harmadik negyedévben erős fogyasztói keresletet tapasztalt. Az online divatóriás aktív ügyfeleinek száma meghaladta az 50 milliót, ami alátámasztja az ökoszisztéma-stratégia sikerességét. A vállalat növekedést ért el a bruttó árumennyiség, a bevétel és a korrigált EBIT terén is.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 27. vasárnap
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?