18 °C Budapest
Budapest, 2023. november 28.A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. palackok visszaváltására szolgáló automatáinak sajtóbemutatója a vállalat budapesti bemutatótermében 2023. november 28-án. Az új visszaváltási rendszerrel a 40 százalék körüli szintrõl 90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos italos palackok visszagyûjtési aránya.MTI/Hegedüs Róbert

Te is kocsival hordod visszaváltani a palackokat? Fontos dolgot közölt a MOHU: erről kevesen tudnak

2024. október 8. 06:01

Első körben jelenleg 10 MOL benzinkúton üzemel visszaváltó automata - tudta meg a Pénzcentrum a MOHU-tól. A vállalat a töltőállomásokon felméri az igényeket, de azt is látják, a klasszikus bevásárláshoz köthető helyszíneken váltják vissza inkább az emberek a palackokat, dobozokat. Hogy gyarapodik-e még a kutakon lévő REpontok száma, arról az igényfelmérést követően dönthetnek.

Hónapok óta az egész ország az új visszaváltási rendszeren pörög, ahogyan a Pénzcentrum is számos cikkben foglalkozott a DRS-rendszerrel.

Kollégánk nemrégiben számolt be arról, hogy saját fogyasztása alapján 60-70 ezer forintot bukhat el egy évben azért, mert nem akar a visszaváltással bajlódni. Egy másik cikkben pedig azt számoltuk ki, mi lenne, ha ezt a pénzt inkább félretenné.

Azonban felmerült a kérdés, hogy miért nem vegyíti a kellemeset a hasznossal a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., és telepít visszaváltó automatákat a MOL-kutakra is - legalábbis szerkesztőségünkből senki sem találkozott még automatával egyetlen benzinkúton sem.

Pedig van, akinél mindig kallódik a csomagtartóban jónéhány betétdíjas csomagolás, és praktikus lenne, ha ezt egy tankolás alkalmával is vissza lehetne váltani, ha az ember épp nem akar egy boltig elmenni csak ezért.

A Pénzcentrum ezt firtató kérdésére a MOHU azt közölte, hogy bár azt látni, hogy a klasszikus bevásárláshoz köthető helyszínek kihasználtsága magasabb, de próbajelleggel néhány benzinkúton is vissza lehet váltani a palackokat, dobozokat.

Mint megtudtuk, jelenleg 10 MOL-töltőállomáson üzemel REpont.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Ezek a következők:

  • 8135 Dég 64.sz.fkl út 0122/19.
  • 1039 Budapest Szentendrei út 255.
  • 3300 Eger Kistályai út 1.
  • 3700 Kazincbarcika 26. sz. főút
  • 1044 Budapest Váci út 84-90.
  • 9400 Sopron Győri út 42.
  • 8000 Székesfehérvár Seregélyesi út 121.
  • 6725 Szeged Vásárhelyi Pál utca 25444.
  • 2040 Budaörs Garibaldi utca 2.
  • 1097 Budapest Gyáli út 46-48.

A bővítési tervek kapcsán a cég annyit közölt a Pénzcentrummal: igyekeznek minél több lehetőséget teremteni a lakosságnak a visszaváltásra, ezért is települtek REpontok a fenti töltőállomásokra, az igények felmérése után dönthetnek a további bővítésről.

Kutatás az előrehozott szezonális akciókról

Évek óta megfogyelhető trend, hogy egyre korábbra hozzák a kereskedelmi láncok a szezonális ajánlataikat. Így egyre gyakoribb, hogy már szeptember végén megjelennek a boltok polcain a karácsonyi desszertek, a puszedlik, a fahéjas kekszek, egy-egy divatos karácsonyi manó, sőt akár a püspökkenyér is. A bátrabb kerekedők pedig már augusztus végén ledobják a karácsonyi bombát. Te mit gondolsz erről a kereskedelmi gyakorlatról? A Pézcentrum és a Debreceni Egyetem friss kutatásában arra keressük a választ, mit gondolnak a vásárlók arról, hogy enyire siet a kereskedők órája. Kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet!

Címlapkép: Hegedüs Róbert, MTI/MTVA

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 8. kedd
Koppány
41. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?