Kislány kezében magas halom karácsonyi ajándék, áll a nappaliban

Legendás terméket pakolt polcokra az Auchan: ezzel másolnák a Lidlt, óriási roham várható

2024. október 24. 19:04

Még november sincs, de az egyik hipermarketben már beszerezhető a népszerű játékkonyha, ami magyar gyerekek ezreit várja aztán a karácsonyfa alatt. Milyen most a piaci helyzet ennél a terméknél, és vajon beszerezhető-e olcsóbban?

Már hosszú évek óta a karácsony egyik slágerajándékának számít a játékkonyha, ami elképesztő népszerűségre tett szert a gyerekek, rajtuk keresztül pedig a gyerekes szülők körében. Úgy tűnik, hogy immár nem lehet elég korán leakciózni ezt a terméket: mint kiszúrtuk, az egyik hipermarket külön karácsonyi kínálatában már akciósan lehet is kapni a konyhát, így szinte biztos, hogy hamarosan elindul a roham ebbe az üzletbe.

Körbenéztünk a többi boltnál is, valamint a Facebookon, hogy vajon használtan milyen áron juthatunk hozzá. Az eredmény némileg meglepő volt, de csak amíg nem mentünk át az IKEA-hoz, akik szintén nagyot "mennek" játékkonyhákkal minden évben. Lássuk, milyen a piaci helyzet!

Már elindult az egymás alá licitálás

2024 őszén, már készülve a karácsonyra, az Auchan volt az első, aki akciósan meghirdette a rendkívül népszerűnek számító Miele játékkonyha akcióját. A hipermarketláncnál most 25 százalék kedvezménnyel, 29 990 forintért vehetjük meg gyerekünknek ezt a játékot, amely a gyerekes szülők tapasztalata alapján biztosan a kedvencek között lesz az idei ajándékozáskor.

kép: Auchankép: Auchan

De nem akarta lemaradni az IKEA sem, akik ugyan nem a Miele konyháját, hanem saját terméket árulnak. Már náluk is kaphatjuk a szintén igen népszerű DUKTIG névre hallgató fa játékkonyhát, bár az ára némileg magasabb: itt 44 990 forintért vehetünk ilyet a gyerekeknek karácsonyra. Sok szülő vitatkozik egymással azon, hogy vajon a Lidl-ben, illetve a többi boltban kapható játékkonyha, vagy éppen az IKEA sajátja jobb-e; mindenkinek megvan a saját kedvence, amit előszeretettel ajánl más szülőknek, akik még nem vettek ilyet.

Szintén vehetünk Miele-konyhát, ha online néztünk körbe először: az eMagnál jóval borsosabb, 56 ezer forintos áron juthatunk hozzá. Ez persze a nagyobb változat: műanyag konyhát ugyanettől a gyártótól, kisebb méretben és műanyagból készítve már 30 ezer forint alatt is hozzájuthatunk.

A másodpiac is virágzik

És mi a helyzet akkor, ha sokalljuk a boltok árait még akkor is, ha az Auchanhoz hasonló leárazásokba botunk a következő hetekben és hónapokban? Nagyon sokan szokták javasolni, hogy nézzünk körül a Facebook piacterén, és nem is tévednek: a fényképek alapján remek állapotban lévő, alig használt játékkonyhákba lehet botlani - ezt láthatjuk a lenti képen is. VAlaki például 40 ezer forintért árul játékkonyhát, amit házhoz is hoz, összeszerelve - tehát már erre sincsen gond.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

kép: Facebookkép: Facebook

Természetesen itt a bolti árnál alacsonyabb árért juthatunk hozzá ezekhez a játékokhoz. Ha igazán ügyesek vagyunk, akkor a kedvezmények mellett még szívesen házhoz is hozza az, akinek a gyereke esetleg kinőtte már a játékkonyhát, vagy más okból adná el.

Megcsinálhatom én is, ha drágállom?

De vajon milyen ezeknek a játékkonyháknak a szavatossága, illetve ha úgy döntünk - meg persze kézügyességünk is van hozzá - el tudjuk-e mi magunk is készíteni? Ennek járt utána tavaly a CashTag, a Pénzcentrum videoblogja, akik asztalost kérdeztek a hihetetlenül népszerű játékkonyhákról. Az epizódot visszanézheted itt:

Kutatás az előrehozott szezonális akciókról

Évek óta megfogyelhető trend, hogy egyre korábbra hozzák a kereskedelmi láncok a szezonális ajánlataikat. Így egyre gyakoribb, hogy már szeptember végén megjelennek a boltok polcain a karácsonyi desszertek, a puszedlik, a fahéjas kekszek, egy-egy divatos karácsonyi manó, sőt akár a püspökkenyér is. A bátrabb kerekedők pedig már augusztus végén ledobják a karácsonyi bombát.

Te mit gondolsz erről a kereskedelmi gyakorlatról? A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem friss kutatásában arra keressük a választ, mit gondolnak a vásárlók arról, hogy enyire siet a kereskedők órája. Kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet!

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 25. péntek
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?