15 °C Budapest
Zavarodott, dühös nő, akinek problémája van a telefonjával, otthon a kanapén ül, boldogtalan fiatal nő nézi a képernyőt, elégedetlen a lemerült vagy elromlott okostelefon miatt, rossz híreket olvas az üzenetben.

Így nem nyertük meg az Ötöslottó 6,6 milliárd forintos főnyereményét

2024. október 25. 11:34

Akadtak olyanok az Ötöslottó 42. játékhetén, akik addig halogatták a játékot, míg végül, az utolsó pillanatban feladott szelvények sokasága miatt, lemaradtak a sorsolásról. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint ezek egyedi esetek, számosságuk nem mutatható ki.

Mint arról múlt héten beszámoltunk, megütötték minden idők valaha volt legmagasabb jackpotját az Ötöslottón; a szerencsés nyertesnek 90 napja van, hogy jelentkezzen a 6 613 905 020 forintos főnyereményért. A hatalmas főnyeremény miatt az átlagosnál jóval többen játszottak a 42. játékhéten, voltak azonban olyanok, akik végül hoppon maradtak, mert az utolsó pillanatokra hagyták a fogadást.

A Pénzcentrumhoz a sorsolás napján befutott néhány olyan olvasói panasz, miszerint a szombati nap folyamán, az Okoslottó alkalmazáson keresztül, SMS-ben feladott játékaikat nem fogadta be a rendszer, különösen a délutáni órákban. Mint jelezték számunkra, a megjátszott számokkal a "1756"-os számra elküldött SMS-re nem érkezett meg a jóváhagyásra vonatkozó válaszüzenet, így jóváhagyás nélkül nem is fogadta be a játékszervező a megtett számokat.

Az olvasói visszajelzések miatt mi is próbáltunk 4 óra magasságában az Okoslottó applikáción keresztül játékot indítani SMS-ben, és mi is ugyanebbe a hibába futottunk. A technikai problémával kapcsolatban felkerestük a Szerencsejáték Zrt.-t, többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy

  • van-e tudomásuk arról, hogy a telekommunikációs hálózat túlterheltsége miatt voltak olyanok, akik a zárás előtti órákban már nem tudtak játékot indítani SMS-ben az Okoslottó alkalmazáson keresztül?
  • készül-e riport a telekommunikációs partnereik részéről arról, hogy hány olyan SMS érkezik egy adott héten a "1756"-os számra, amely jóváhagyás híján végül nem tekinthető érvényesnek? Amennyiben igen, érzékelhető volt-e a 42. játékhéten ezek számának tekintetében szignifikáns emelkedés?
  • a fogyasztói visszajelzések után felveszik-e a kapcsolatot a telekommunikációs partnereikkel, hogy a jövőben megoldást találjanak az esetleges hasonló problémákra?

Megkeresésünkre a Szerencsejáték Zrt. sajtóosztálya közölte, „a nemzeti lottótársaság felé a szombati napon – játékba adás lezártáig - nem érkezett bejelentés, arról, hogy az Okoslottó, vagy SMS szolgáltatás akadozna.

Az operátorok folyamatosan ellenőrzik a rendszereket, és az ügyeletben lévő kollégák sem tapasztaltak működési hibát. A nagy jackpot és az utolsó percekben feladott szelvények sokasága azonban okozhatott egyedi eseteket, amikor elsőre nem sikerült a játékba adni egy szelvényt, ezek számossága azonban nem mutatható ki

- tették hozzá.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Azt viszont a lottótársaság elismerte, hogy „a Szerencsejáték Zrt. honlapja szombat este, az Ötöslottó sorsolást követően, a telitalálat hírére fokozottabb terhelésnek volt kitéve, ezért a weboldal rövid ideig nehezebben volt elérhető, amiről játékosainkat social media felületeinken tájékoztattuk”. Sajtómegkeresésünkre továbbá azt is leszögezték, hogy

amikor SMS-sel, illetve az Okoslottó működésével kapcsolatos bejelentés érkezik társaságukhoz, minden esetben felvesszük a kapcsolatot az adott szolgáltatóval, és kivizsgáljuk.

Tehát így nem mi nyertük meg az ötös lottó 42. játékhetén a bő 6,6 milliárd forintos főnyereményt – mondjuk nem is a kihúzott számokkal indultunk volna játékba. Tanulság: nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a fogadást. Az ötös lottó 43. heti sorsolására is szombaton 17:30-ig van lehetőség megtenni a tétjeinket; a várható főnyeremény ezúttal "csak" 200 millió forint lesz az Ötöslottón.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 25. péntek
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?