28 °C Budapest
Focifoci kezdőrúgás a stadionban. Sportos játékos fut és rúgja a focilabdát. Közelkép a futballpárbajról

Brutális, mennyit keres egy focista Magyarországon: osztrák bérekért rúgják a bőrt az NBI.-es játékosok

2024. június 28. 10:13

A magyar labdarúgók bérezése 2010 és 2023 között jelentősen nőtt, a foglalkoztatottak számának emelkedésével és az adózási feltételek javulásával párhuzamosan, így nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően magas jövedelmeket érnek el, amelyek közelítenek az osztrák liga kereseteihez.

A magyarországi labdarúgók bérezése jelentős mértékben emelkedett 2010 és 2023 között, bár a pontos növekedés mértékét nehéz meghatározni. A korábban jellemző néhány tucatnyi bejelentett alkalmazottal szemben, ma már átlagosan száz fölötti a foglalkoztatottak száma a kluboknál, különösen kiemelkedő a Ferencvárosi TC és a Diósgyőri VTK esetében, ahol kétszáznál is több munkavállalót foglalkoztatnak - írja a 24.hu.

Szakértők szerint a bérek növekedése legalább tízszeres lehetett az elmúlt időszakban, ami részben az adózási feltételek javulásának köszönhető. Magyar labdarúgók bérezése nemzetközi összevetésben is kiemelkedőnek tekinthető. Az UEFA adatai alapján egy magyar csapat átlagosan 8,3 millió eurót fordít játékosainak fizetésére évente, ami jelentős előrelépést jelent regionális versenytársaikkal szemben.

Az adózási környezet további javulása Magyarországon – például az ekho értékhatárának emelése és a munkáltatói ekho eltörlése – lehetővé tette, hogy a klubok nagyobb részét fordíthassák közvetlenül játékosaik juttatásaira.

Ezáltal egy átlagos labdarúgó havi nettó 4,2–4,6 millió forint közötti összeget vihet haza.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ellenben Ausztriában, noha bruttóban magasabb lehetnek a fizetések, a progresszív adórendszer és munkáltatói terhek miatt nettóban hasonló szintre kerülhetnek a bérek mint Magyarországon. Ez azt sugallja, hogy az adópolitikai különbségek figyelembevételével Magyarország és Ausztria labdarúgóinak nettó jövedelme közel azonos lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 30. 16:06
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm