25 °C Budapest
Italy, Sicily, Noto, people dining and socialising outside at dusk in busy street

Döbbenetes: tényleg olcsóbb az olasz tengerparton enni, mint a Balatonon

2024. június 30. 17:31

Ma már nem feltétlenül drágább a tengerparton nyaralni, mint a Balatonon, sőt, az éttermi árak sem annyira húzósak. Egy friss videóból megtudhatjuk, mennyit költ étkezésre egy átlagon magyar nyaraló Szardínia szigetén.   

Korábban megvizsgáltuk, 2024-ben mennyibe kerül egy nap a Balatonnál, hogyan változtak az árak az élelmiszerek és a szállások terén, valamint beszélgettünk vendéglátósokkal az idei helyzetről. Mint kiderült, egy háromnapos hosszú hétvége egy négyfős családnak 170 ezer forintjába került, utazási költségek nélkül. Egy vendéglátós szerint a munkaerőhiány drágítja az éttermi árakat, és már nyugati béreket kell fizetni a mostani dolgozóknak.

Ma már nem feltétlenül drágább a tengerparton nyaralni, mint a Balatonon, ezt több cikkünkben is vizsgáltuk a szezon előtt: Horvátország, Olaszország sem kerül többe, leszámítva az utazás költségét. Egy friss TikTok videóból pedig már nem csak a szállások, de az olasz tengerparti büfék, éttermek, fagyizók árait is megtudhatjuk. Ezek szerint Szardínia szigetén

  • pisztáciás croissant: 1,8 euró (710 forint)
  • margherita pizza: 6 euró (2370 forint)
  • tintahal karika 18 euró (7100 forint)
  • tomato gnocchi 14 euró (5530 forint)
  • fagylalt: 3 euró (1184 forint)

A reggeli pikniket leszámítva ezt tekinthetjük egy fő napi étkezésének, összesen 17 594 forintot fizetett. A Balatonon számításaink szerint az étkezés napi költsége pedig átlagosan kb. 37 500 forint lehet.

Tóth Ákos, az Utazómajom Facebook oldal tulajdonosa korábbi nyilatkozata szerint a luxuskategóriás nyaralások árai a világban mindenhol hasonló árkategóriában vannak, az alsó-középkategóriás nyaralásoknál viszont külföldön jobb árakat találhatunk, mint a Balatonnál. 

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 2. kedd
Ottó
27. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem