33 °C Budapest
Lottery ticket with the crosses in place

Ezek voltak az Ötöslottó nyerőszámai június 8-án

2024. június 8. 09:35

Sok szerencsevadász esküszik a számmisztikára, főként, ha olyan magas a várható főnyeremény, mint most az Ötöslottón. A 23. játékhéten ugyanis 2,86 milliárd forint keresi gazdáját Magyarország legkedveltebb lottójátékán. Nem ez az első eset egyébként, amikor június 8. szombatra esett. Mutatjuk a korábbi sorsolások nyerőszámait és az "összefüggéseket". Frissítés: az ötös lottó 23. heti nyerőszámaiért KATTINTS ide!

2024. június 8-án 2,86 milliárd forint keresi gazdáját Magyarország legrégebbi számsorsjátékán, azaz az ötös lottón. A sorsolást ezen a héten is élőben közvetíti majd a Pénzcentrum. Sokan nem tudják, pedig a Szerencsejáték Zrt. már régóta publikálja az Ötöslottó 1957-es indulása óta kihúzott nyerőszámokat, és a telitalálatokon túl a négyes, a hármas, és a kettes találatokért járó nyereményeket is.

Az ötös lottó adatbázis igazi aranybánya annak, aki hisz a számmisztikában, de a valószínűségszámítás segítségével a statisztikusok is érdekességekre bukkanhatnak az adatsorban. A következő hetekben a Pénzcentrumon is igyekszünk beleásni magunkat a számokba, hogy érdekesebbnél érdekesebb mintákat hozzunk olvasóinknak. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hányszor volt sorsolás eddig június 8-án, és mik voltak a nyerőszámok és a nyeremények a "mai" napon.

Nos, az adatbázis szerint, amely a pontos dátumokat csak 2004-től listázza (előtte csak a játékhét van megadva), eddig mindössze kétszer esett a sorsolás június 8-ra (mindkét esetben a 23. játékhéten), és egyik alkalommal sem volt telitalálat. Voltak viszont szép számmal 4 találatosok, amelyek az akkori árszínvonalat figyelembe véve igencsak szépen hoztak a szerencséseknek a konyhára. Alábbi táblázatunkban mutatjuk a június 8-i sorsolások adatait!

Mint látható, telitalálat nem volt egyik alkalommal sem, és a kihúzott nyerőszámokban sem volt átfedés. Noha minden számsorozatnak ugyanakkora esélye van a telitalálatra egy adott sorsoláson, a valószínűségszámítás szabályai alapján nem feltétlenül érdemes már ezekkel a számokkal játszani, hiszen nagyobb az esélye annak, hogy a 43 949 268 kombinációból ezúttal egy másik lesz a befutó. Ugyanakkor az is tény, hogy

mivel a hetenkénti sorsolások egymástól független események, az sem számít, hogy figyelembe vesszük-e, mit húztak már ki az előző vagy korábbi hetekben, ahogy az is mindegy, hogy ezen típusú számsorsjáték mintegy hetven éve alatt hányszor húztak ki egy-egy konkrét számot a kilencvenből.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint azt a játékszervező #maradjonjatek néven futó weboldalán írják, az Ötöslottó esetében nyereményekhez szükséges 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös találatok esélyét semmilyen „szisztémával” nem lehet növelni, csak azzal, ha minél több ötdarabos számkombinációt játszunk meg. Kiemelik: fontos még az a tény is, hogy nincs lehetetlen számsor: pl. az 1, 2, 3, 4, 5 vagy 50, 60, 70, 80, 90 számok kihúzásának pontosan ugyanannyi esélye van, mint bármely másiknak.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 25. héten

Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait a 2024-es év 25. játékhetén. A nyeremény hatalmas volt, 3,21 milliárd forint kereste szerencsés gazdáját. Lássuk, elvitte-e valaki!

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 29. szombat
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem