14 °C Budapest
Weiler-Simmerberg, 2024. június 24.Csoboth Kevin, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevõ magyar válogatott tagja a csapat sajtótájékoztatóján Weiler-Simmerbergben 2024. június 24-én.MTI/Illyés Tibor

Euro 2024: brutális számolgatás indult, így juthat csak tovább a magyar válogatott

2024. június 26. 14:31

Még mindig a körmét kell rágnia mindenkinek, aki a magyar válogatott továbbjutásáért szurkol.

Már napok óta a körmét rágja mindenki, aki otthonában azért szurkol, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak ne a csoportkör legyen a végállomás a Németországban zajló labdarúgó Európa-bajnokságon. Marco Rossi tanítványai már befejezték ugyan a csoportkört - Skóciát győzték le vasárnap este egy 100. percben született Csoboth Kevin-góllal - de a sorsa nem egészen a saját kezében van.

Ahhoz, hogy a magyar válogatott a legjobb tizenhat közé bekerüljön, hétfőn este még viszonylag simának tűnt. Akkor úgy állt a helyzet, hogy elég, ha Olaszország nem kap ki a horvátoktól, valamint Anglia legyőzi Szlovéniát.

Ebből azonban csak az előbbi valósult meg, az angolok ugyanis csak egy 0-0-ra voltak képesek szomszédaink ellenében, így most megint izgulnunk kell.

Az első két helyezettek mellett a hatból a négy legjobb harmadik kerül még a nyolcaddöntőbe. A magyarok három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel állnak, és legalább két harmadik helyezettet kell megelőzniük a pontszámukkal, vagy azonos pontszám esetén a gólkülönbségükkel.

A négy befejeződött csoportból a B-ben harmadik horvátoknál biztosan előrébb végeznek, mert a vb-bronzérmes csupán két ponttal zárt, így kiesett. A C és D csoport harmadik helyezettje viszont jobb mutatókkal rendelkezik, ezért a hátralévő E és F csoportból legalább az egyik harmadikat meg kellene előzni a nyolcaddöntős szerepléshez. Mostanra az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai továbbjutás esetén mindenképpen a portugálokkal találkoznának hétfőn Frankfurtban.

Az F jelű kvartett kínálja a nagyobb esélyt arra, hogy a magyar csapat a 16 közé kerüljön, mivel ebben a négyesben még előfordulhat, hogy kettő vagy egy ponttal végez a harmadik helyezett. Ehhez az kell, hogy az újonc georgiaiak nem nyernek a csoportgyőztes portugálok, míg a csehek a törökök ellen. A magyarok jobb gólkülönbségükkel úgy is megelőzhetik a harmadik helyezettet, ha a csehek győznének, de legalább háromgólos különbséggel, miközben a georgiaiak legfeljebb döntetlent érnének el, mert így a törökök három ponttal, de mínusz négyes gólkülönbséggel szorulnának a magyar nemzeti együttes mögé a harmadik helyezettek tabelláján.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az E csoportban minden válogatott egy-egy sikerrel és vereséggel, azaz már három ponttal várja a zárókört. A magyarok öröméhez sem a szlovák-román, sem a belga-ukrán mérkőzésen nem születhet döntetlen, pedig előbbin ez mindkét fél továbbjutását eredményezné független. A magyar csapat 16 közé kerülésének egyetlen reális forgatókönyve ebben a kvartettben az, ha Románia felülmúlja Szlovákiát, Belgium pedig legalább két góllal veri Ukrajnát, mert így Ukrajna mínusz négyes gólkülönbséggel végezne harmadikként a jobb egymás elleni eredményével megelőzve az amúgy jobb gólkülönbséggel rendelkező Szlovákiát. A másik három kedvező, de valószínűtlen forgatókönyv, hogy Szlovákia négy góllal kikap, miközben Ukrajna felülmúlja Belgiumot, vagy Belgium öttel alulmarad, miközben Románia is kikap, illetve Románia legalább ötgólos vereséget szenved, miközben Ukrajna is pont nélkül marad.

Az E csoport utolsó két meccse (Románia-Szlovákia, illetve Belgium-Ukrajna) 18 órakor, míg F hátralévő két találkozója (Csehország-Törökország, valamint Portugália-Georgia) 21 órakor kezdődik.

Szerencsére a focinál is sokkal fontosabb ügyben jó hírek is vannak: egyre jobban van a skótok ellen horrorsérülést szenvedő magyar csatár, Varga Barnabás, akit sikeresen megműtöttek, és már Budapesten gyógyul. Az ő sérüléséről és lábadozásáról többször is írtunk, ezt itt olvashatod el újra:

címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 39. héten már 870 millió forintért játszhatnak a játékosok.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 29. vasárnap
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
A siketek világnapja
Szeptember 29.
Tengerészeti világnap
Szeptember 29.
A fehér kendő napja
Szeptember 29.
A szív világnapja
Szeptember 29.
A Szentírás vasárnapja
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 28. 19:20