28 °C Budapest
Ilyen nincs: tényleg fillérekért kibérelheted a legnagyobb hollywoodi sztárok otthonát

Ilyen nincs: tényleg fillérekért kibérelheted a legnagyobb hollywoodi sztárok otthonát

2024. június 29. 13:05

Ma már egy mezei utazónak is magadathat az, ami a hollywoodi sztároknak: egyedülálló szállásokon és élményeken keresztül belekóstolhatnak a gazdag és híres emberek életstílusába. Hogyan? Pár kattintással lefoglalhatják kedvenceik otthonait, híres történelmi villákat vagy éppen luxusapartamnokat akár már 35 ezer forint/éjszaka áron.

Habár a magyarok jelentős része még mindig a Horvátország – Görögország – Spanyolország – Olaszország négyszögben tölti a nyári vakációját, egyre többen szomjaznak a különlegesebb élményekre, főleg a Z generáció tagjai. Mivel folyamosan nő a vásárlóerejük, azaz  nagy részük dolgozik is a tanulmányai mellett és a megszerzett jövedelmet előszeretettel költik utazásra. 95,2%-uk inkább az egyénileg szervezett nyaralásokat részesíti előnyben az utazási irodák által szervezett utakkal szemben, és az élményszerzés igen jelentős számukra - derül ki Kökény László és Jászberényi Melinda Hogyan utazik a Z generáció? Utazással kapcsolatos szokások és döntési folyamatok vizsgálata című tanulmányából

Nekik tehát élmény kell, méghozzá igazi és főleg egyedi élmény. Főleg miattuk is változik a trend: a közösségi szállásmegosztó platformokon keresztül az utazók egyedi lakásokat, egyedi élményeket foglalhatnak, ami olykor azt is lehetővé teszik, hogy a gazdagok és híresek életstílusát éljék. Hiszen kínálatban megtalálhatóak egyszerű szobák, de villák, birtokok, kastélyok és kúriák is. Sőt ingatlanok is, amelyek igazi hírességek otthonai voltak egykor vagy még mindig azok. 

Celebotthonok

Az Alabama állambeli Montgomeryben található F. Scott és Zelda Fitzgerald egykori otthona, ami ma már lakásokra osztott "társasházként"  funkcionál és kibérelhető 40 ezer forint/éjszakáért.

Chad Smith, a Red Hot Chili Peppers dobosának mexikói villája Cabo San Lucasban, a Casa Cortez már egy kicsit húzósabb, 265 ezer forint egy éjszaka.  Sonny & Cher egykori bungalója Hollywoodban 221 ezer forint, Julie Andrews korábbi otthona, a Rubber Ház New York államban 368 ezer forint/éjszaka ártól érhető el. Jimi Hendrix hawaii stúdióját 92 ezer forint egy napra.

Ava Gardner és Artie Shaw artmodern stílusú otthona Burbankban 369 ezer forint, George Washington kedvelt pihenőhelye Virginia államban 55 ezer forint egy éjszakára. John Lennon és Yoko Ono dombtetőn álló egykori háza Los Angelesben 232 ezer forint ba kerül- megkérik az árát, de cserébe tényleg csodálatos.

Izlandon a The Bachelor évadfináléjának helyszínét adó Kleif Farm villa a Kjósarhreppur tanyavilágában 500 ezer forint egyetlen éjszakára.  

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jane Austen családja Bathban található egykori otthona pedig 80 ezer forinttól elérhető:

Ashton Kutcher és Mila Kunis Santa Barbara-i tengerparti vendégházukat ingyenesen ajánlották fel egy szerencsés ember számára egy éjszakára egy a szállásmegosztóval való együttműködés keretén belül, és Gwyneth Paltrow hasonlóan ingyenesen kínálta fel Montecito-i vendégházát az oldalon. 

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 1. hétfő
Tihamér, Annamária
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem