25 °C Budapest
Two men reporting a car crash for the insurance claim,main focus on red triangle

Sokkban Budapest: így áll most az Árpád-hídon történt gázolás ügye

2024. július 1. 09:00

Napra pontosan egy éve történt, hogy egy 34 éves férfi, aki egy csaknem 700 lóerősre feltuningolt Mercedest vezetett halálra gázolt egy 26 éves kerékpárost az Árpád hídon. A tragédia akkor történt, amikor a sofőr két BMW-vel versenyzett, jelentősen túllépve a sebességhatárt. Az ügy fejleményeiről a 24.hu érdeklődött.

Az Árpád-hídi gázolást egy spontán kialakult verseny okozta, amelyben a Mercedes sofőrje elvesztette az irányítást a jármű felett, áttörte a szalagkorlátot, és elütötte a szabályosan közlekedő biciklistát, aki kettős végtagvesztést szenvedett és a kórházba szállítás után elhunyt.

A sportautó sofőrjét letartóztatták, ám tavaly októberben szabadlábra helyezték, és bűnügyi felügyelet alá került nyomkövetővel a lábán. A bíróság később enyhített a felügyeleti intézkedéseken, így a férfi már szabadon mozoghat Budapest közigazgatási határain belül. Mint azt a portál megtudta, a vádlott most a Főügyészségnél fellebbezett további enyhítés reményében.

A nyomozás továbbra is folyamatban van, és egyelőre nem emeltek vádat. A rendőrség szerint a Mercedes legalább 137 km/h sebességgel haladt, bár a megengedett sebesség a hídon csak 70 km/h.

A baleset idején a Mercedes menetstabilizátora ki volt kapcsolva, és a hatóságok azt is vizsgálják, hogy a feltuningolt autók közül bármelyik esetében felmerül-e illegális teljesítménynövelés gyanúja. A Mercedes sofőrje beismerte a gyorshajtást, de tagadta, hogy versenyzett volna. Azt állította, hogy azért gyorsított, mert a mögötte lévő BMW túl közel került hozzá. A sofőr korábban már többször is balesetet okozott, és 13 büntetőpontja volt, ami miatt már figyelmeztetést is kapott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A rendőrség által közzétett videón látható, ahogy a Mercedes az ütközés után felborul, és körülbelül 70 métert pörög a tetején, mielőtt nekiütközik az egyik BMW-nek. A hatóságok még vizsgálják, hogy a BMW-sofőr magatartása okozott-e tartós károsodást a Mercedes vezetőjének, illetve hogy a balesethez hozzájárultak-e a járművek illegális tuningolása.

A baleset komoly társadalmi felháborodást váltott ki, olyannyira, hogy a baleset miatt a közlekedési szabályok is módosultak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. július 3. 07:50
A HOLD-nál kezelt privátbanki vagyon 35 százalékát birtokolják 60 évnél idősebb ügyfeleink, míg mind...
MEDIA1  |  2024. július 2. 15:41
Több nap alatt sem felelt a Tisza Párt sajtóirodája a Media1 kérdésére, hogy kaptak-e segítséget a J...
MNB Intézet  |  2024. július 2. 08:56
A zöld átállás folyamatának alapja a mérés: a visszamérhető és ellenőrizhető adatok elengedhetetlene...
Bankmonitor  |  2024. július 1. 16:51
Július 1-jével elindult az otthonfelújítási program, aminek segítségével mintegy 20 ezer magyarorszá...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 3. szerda
Kornél, Soma
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm