26 °C Budapest
2014. június 3-án, 2014. június 3-án Nebraska keleti részén egy nagyon heves jégesővihar, a szél által okozott baseball jégeső (és nagyobb jégeső) pusztítja el az útjába kerülő ingatlanokat. Ez volt a vihar, amint megközelítette Norfolk Nebraskát, ahol baseball jégesőt termelt. Ahogy Blair Nebraska felé haladt tovább, a károk nagyon súlyosak lettek, tetőszerkezeteket, burkolatokat, ablakokat, autókat, fákat stb. rongált meg. A skála csúcsán álló rossz jégeső vihar. Csak egy ritka eset nagy jégesővel, sok jégesővel és széllel együtt. Általában a nagy jégeső kisebb széllökésekkel járó területre esik, és nem is

Módosult a vihar-riasztás: durva égszakadás csaphat le ebben az 5 megyében, készülni kell

2024. június 25. 15:14

Zivatarrendszer vonul át az országon délről észak felé. Helyenként felhőszakadás előfordulhat. Szerdára több megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kedden este erőteljes lesz a felhőképződés, a kialakuló zivataros rendszer délről észak felé átvonul hazánk felett. Helyenként felhőszakadás előfordulhat. Legkevésbé északkeleten várható csapadék. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható - derült ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Szerdán az elvonuló zivatarrendszer mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, melyek estére rendszerbe szerveződnek.

Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak! A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. 

Hétfőn még csak elsőfokú viharveszélyt jeleztek előre szerdára, ám most másodfokú riasztást adtak ki a középső és a délnyugati országrészre is zivatarok miatt, a többi megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben szerdára.

Felhőszakadás miatt pedig ugyanezekre a megyékre van érvényben másodfokú figyelmeztetés, a többiben (Szabolcson kívül) elsőfokú veszélyjelzés van érvényben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk. Többfelé kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatarban megerősödhet vagy viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 14, 20, délután 24, 31 fok között várható. 

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 28. péntek
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm