20 °C Budapest
Vasárnap reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. június 30.)

Vasárnap reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. június 30.)

2024. június 30. 07:45

Vasárnap se maradj le a hírekről! Templomba készülsz, de nem tudod, kell-e esernyő? Elfogyott a zsemlemorzsa, de nem tudod, hol kapod meg akciósan? Lemaradtál a lottósorsolásról? Most minden információt egy helyen megtalálsz! Mutatjuk, mit hoz a vasárnap. 2024. június 30.

Névnap

Pál

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 394.97 Ft
CHF: 410.24 Ft
GBP: 466.16 Ft
USD: 368.65 Ft

Ötöslottó

A sorsolás dátuma: 2024. június 29.
Az Ötöslottó nyerőszámai a 26. héten emelkedő számsorrendben a következők:
7, 12, 35, 59, 78
Joker: 461005

Ezen a héten nem volt telitalálat.
5-ös találat: 0 db
4-es találat: 46 db
3-as találat: 2982 db
2-es találat: 77101 db

Befektetés, tőzsde

OTP: 18325 Ft
MOL: 2878 Ft
RICHTER: 9580 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2024.07.01: Sok napsütés várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. A Nyugat-Dunántúlon és hazánk északkeleti harmadán valószínű erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, ott nagyobb számban, máshol szórványosan alakul ki záporeső, zivatar. Helyenként heves zivatar is lehet. A Tiszántúlon délnyugati, majd mindenhol nyugati, északnyugati lesz a szél iránya. Időnként erős, zivatarban viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2024.07.02: A sok fátyolfelhő mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, főleg nyugaton, északnyugaton süthet ki hosszabb időre a nap. Elsősorban hazánk keleti, délkeleti felén valószínű szórványosan zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 13 és 20, a csúcsérték 25 és 30 fok között alakul.

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

Vasárnap a nyugodt időjárás hatására délután az ózon, míg este a nitrogén-dioxid koncentrációja is az egészségügyi határérték fölé emelkedhet a forgalmasabb csomópontokban. (2024.06.30. vasárnap éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal. Továbbá nagyon erős az UV-B sugárzás, rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Védekezzünk a káros sugarak ellen lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet! (2024.06.29)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 2. kedd
Ottó
27. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm