27 °C Budapest
Stuttgart, 2024. június 23.Varga Barnabás a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkõzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyõzte Skóciát, ezzel megõrizte esélyét a nyolcaddöntõbe jutásra.MTI/Illyés Tibor

Kiszámolták: ennyi esélye van továbbjutni a magyar válogatottnak az Európa-bajnokságon

2024. június 25. 10:11

A magyar labdarúgó-válogatott továbbjutási esélye a németországi Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé a számítások szerint, 67,7%-ról 88,33%-ra nőtt, miután teljesültek a szükséges előfeltételek - közölte a Portfolio.

A magyar labdarúgó-válogatott továbbjutásának esélye jelentősen megemelkedett a németországi Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé jutás tekintetében. Az új számítások szerint az esély most már 88,33%-ra nőtt, ami jelentős ugrást jelent a korábbi 67,7%-os valószínűséghez képest.

Békés Gábor közgazdász, az oddschecker.com és a ChatGPT felhasználásával végzett elemzése alapján jutott utóbbi eredményre. Az elemzés során figyelembe vette a még hátralévő csoportmérkőzések eredményeit is, amelyek döntő fontosságúak voltak a magyar csapat szempontjából.

A magyar válogatott az "A" csoport harmadik helyén végzett, előttünkk Németország és Svájc állt. A továbbjutáshoz elengedhetetlen, hogy a csoportharmadikok közül legalább a negyedik legjobb helyen végezzen. Ehhez három kulcsfontosságú feltételnek kellett teljesülnie:

  • Spanyolország és Olaszország nem veszíthet Albánia és Horvátország ellen a "B" csoportban;
  • Anglia győzelme Szlovénia ellen a "C" csoportban;
  • valamint Portugália és Törökország nem kaphat ki Georgiától és Csehországtól az "F" csoportban.

Ezek közül hétfő este az első feltétel teljesült, mivel sem Spanyolország, sem Olaszország nem szenvedett vereséget. Ezáltal Magyarország csak abban az esetben maradna ki a legjobb 16 közül, ha a második és harmadik feltétel együttesen nem valósulna meg.

A fogadási irodák által kínált győzelmi oddsok alapján készült friss elemzés szerint Anglia győzelme Szlovénia ellen 75% valószínűséggel következik be, míg Törökországnak és Portugáliának van 53,33%-os esélye arra, hogy ne kapjon ki. Ezek alapján Magyarországnak elegendő lenne csak az egyik feltétel teljesülése ahhoz, hogy továbbjusson.

Az angol győzelem valószínűségét és a második feltétel komplementerének szorzata alapján kiszámolták azt is, hogy mi az esélye annak, hogy Magyarország nem jut tovább: ez 11,6675%. Tehát fordítva számolva Magyarországnak 88,33%-os esélye van arra, hogy bekerüljön a torna legjobb 16 csapata közé.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA 

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

 

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 28. péntek
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm