14 °C Budapest
Rossz hírt kaptak a nagycsaládosok: sokan kimaradhatnak ebből a támogatásból

Rossz hírt kaptak a nagycsaládosok: sokan kimaradhatnak ebből a támogatásból

2024. október 24. 12:31

Az elektromosautó-támogatás bővítéséről egyre több hír kering, különösen egy, a nagycsaládosok kisegítésére kiterjesztett kormányzati pályázat kapcsán. A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben lefedő Használtautó.hu szakértője ezért megvizsgálta, milyen elektromos autók jöhetnének szóba, ha a támogatást a korábbi pályázat alapján minimum 7 személyes járművekre terjesztenék ki.

A korábbi nagycsaládos autótámogatás elemei valamint a Használtautó.hu adatai segíthetnek felvázolni, hogy milyen elektromosautó-támogatási bővítésre, és azt követően milyen piaci hatásokra lehet majd számítani 2025-ben.

Az biztosan körvonalazódni látszik, hogy ilyen formában a másodpiac elektromosautó kínálata csak egy szűk réteget részesíthet előnyben.

Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen villanyautók jöhetnének szóba, ha a nagycsaládos támogatás mintájára minimum 7 személyes járművekre írnák ki a támogatást. A jelenlegi piaci kínálat és a legnépszerűbb modellek alapján nem túl kecsegtető a helyzet, hiszen ilyen kritériumokkal a kínálat meglehetősen szűkös lenne, ráadásul túlnyomórészt a prémium szegmensből

 – fogalmazott Horváth András, a portál autópiaci szakértője, aki a portál adatait áttekintve úgy véli, hogy a Mercedes-Benz modelljei tarolnának a piacon.

A követelményeknek megfelelő autók közül a Mercedes-Benz EQB és EQS modelljeiből található a legtöbb a Használtautó.hu felületén, ezeken kívül pedig leginkább a Kia EV9 rúghatna még labdába. A prémium kategória kínálata így kétségkívül domináns, viszont ezek az autók az átlagos magyar családok számára nehezen elérhetők. Ezért, illetve a környezetvédelmi célok miatt is kiemelten fontos lenne, hogy a támogatás kialakítása során ne legyenek túlzottan szigorúak a követelmények, hogy minél szélesebb körben juthassanak magánvásárlók is villanyautókhoz

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– tette hozzá a szakértő.

A portál legfrissebb adatai szerint a következő modellek érhetők el minimum 7 üléses, elektromos meghajtású kivitelben is:

  • Citroën Berlingo (7 üléses)
  • Citroën Spacetourer (8 és 9 üléses)
  • Kia EV9 (7 üléses)
  • Mercedes-Benz EQB, EQV, EQS SUV (7 üléses)
  • Opel Combo, Vivaro (7 és 9 üléses)
  • Peugeot Traveller (8 és 9 üléses)
  • Tesla Model X (7 üléses)
  • Toyota Proace (7 és 9 üléses)
  • Volkswagen ID. Buzz (7 üléses)
  • Volvo EX90 (7 üléses)

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 24. csütörtök
Salamon
43. hét
Október 24.
Az ENSZ világnapja
Október 24.
A magyar operett napja
Október 24.
Az origami világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?