13 °C Budapest
EV vagy elektromos jármű a töltőállomáson csatlakoztatva

Rengeteg magyar csapott le az állami ingyenpénzre: milliókat kaszált, akinek megítélték a pályázatot

2024. október 18. 14:03

A beérkezett igénylések száma a négyezret közelíti, 3055 pályázatról pedig a kedvező döntések is megszülettek. Az eddig támogatott kérelmekben több mint 14 milliárd forintot kértek a cégek tisztán elektromos személygépkocsik, kisteherautók vagy kisbuszok beszerzéséhez - jelentette be hivatalos Facebook-oldalán az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken.

A minisztérium azt közölte, hogy jól haladnak a szerződéskötések is: 2841 projektre mostanáig több mint 13 milliárd forintot kötöttek le. A pénteki adatfrissítés szerint ebből mintegy 2,4 milliárd forintot már ki is fizettek a sikeresen pályázóknak.

Megismételték: a jövő a zöldenergiáé, a legnagyobb szennyezők közé tartozó közlekedés zöldítése érdemben előmozdítja a klímavállalások teljesítését. A kormány 30 milliárd forinttal támogatja a hazai vállalkozásokat járműflottájuk környezetbarát korszerűsítésében.

A bejegyzés szerint egy gépkocsira 2,8-4 millió forint állami hozzájárulás juthat, jelentősen csökkentve a belső égésű motoros autók árelőnyét és a nyertesek működtetési-karbantartási költségeit.

A teljes keretösszeg hatvan százalékára futott már be igénylés, a pályázati lehetőség jövő tavaszig nyitva áll a gazdasági társaságok előtt.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A minisztérium kiemelte, a program kedvező hatása világosan megmutatkozik a zöld rendszámos járművek hazai statisztikáiban. A tisztán elektromos gépkocsikból már 65 ezer közlekedik Magyarországon, negyedüket idén helyezték forgalomba. A magyar mutatók 2024-ben több hónapban is rekordot döntöttek, minden idők legjobb adata a márciusé (2108), de a júniusi és szeptemberi bővülés is kétezer fölötti volt.

Az Energiaügyi Minisztérium a kizárólag elektromos hajtású autók számának megduplázásával számol 2026-ig. A tiszta és csendes járművekből a várakozások szerint két év múlva akár 120 ezer üzemelhet hazánkban a tárca közleménye szerint.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?