29 °C Budapest
Residential area old european buildings, Hungary, Eger city

Trükkös tolvajok járják az országot: itt fosztják ki a legtöbb magyart

2024. június 20. 08:09

2018 óta nem regisztráltak annyi bűnelkövetést Magyarországon, mint 2023-ban - írja a HelloVidék. Volt olyan vármegye, ahol 40 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma tavaly. Azt vizsgálták meg, mit mutatnak a friss, 2024-es adatok, folytatódott-e a mélyrepülés. Mutatjuk a magyar vidék legaktuálisabb bűntérképét.

Területileg óriási különbségek mutatkoznak azt illetően, hogy a tavalyi évben Magyarországon hol, mekkora mértékben nőtt a bűnelkövetések száma. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében például teljességgel kilőttek a bűnesetek, számuk egyetlen év alatt, 2022-2023 között 40 százalékkal emelkedett - ahogy arról korábban lapunk is beszámolt. A HelloVidék megvizsgálta, mit mutatnak a friss számok (2023. 11.14 – 2024. 05. 20-ig tartó időszak adatai) és meglepő módon, az összes bűncselekmények számát tekintve, az elmúlt fél évben, nem Budapest lett a legbűnösebb város. Az eddig a dobogó második fokán álló Heves megye ugyanis beelőzött: itt 100 ezer lakosra vetítve a vizsgált időszakban összesen 909 bűneset jutott.

Heves vármegyében naponta átlagban 5 bűncselekményt követnek el, így Budapest a második helyre csúszott, 845 bűnesettel, de ott kullog a nyakában a harmadik helyezett Jász-Nagykun-Szolnok vármegye (847) is, a korábbi évekhez képest megelőzve Nógrádot (836), ami így a negyedik helyre esett vissza - írja a lap.

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

Hogyan kellene korlátozni a mobiltelefon-használatot az iskolában?

Az országgyűlés nemrégiben egy új jogszabály-módosítást fogadott el, amely lehetővé teszi a diákok iskolai mobiltelefon-használatának korlátozását. A módosítás szerint a kormány jogosult lenne meghatározni azokat a tárgyakat, amelyeket tilos az iskolákba és kollégiumokba bevinni, illetve azokat, amelyeket csak igazgatói engedéllyel lehet az órákon használni. Ugyanakkor a kérdés egyelőre igencsak megosztja a szülőket, így most leginkább az ő véleményükre vagyunk kíváncsiak, hogyan is kellene rendezni a gyeremekek iskolai mobiltelefon-használatát. Kérjük, segítsd a munkánkat és töltsd ki az alábbi, anonim kérdőívünket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 29. szombat
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm