28 °C Budapest
Close-up of black full inverter heat pump outside in the garden, near wooden pool house on a sunny day. Lens flare on the image.

Itt az újabb klímapályázat: teljesen ingyen telepíthet most hőszivattyút, aki a feltételeknek megfelel

2024. június 28. 11:28

Lakossági, vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatásra szóló pályázatot hirdet a Daikin - közölte a cég pénteken. A cég a készüléket és a telepítést is biztosítja, a támogatás mértéke pedig a pályázati kalkulátorban elért energiamegtakarítás mértékétől függ.

Magyar ingatlantulajdonosoknak nyújt vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatást a Daikin Hungary Kft. A márka 100. születésnapja alkalmából indított, magánszemélyeknek elérhető pályázat 100 pályázó számára teszi lehetővé Magyarországon, hogy modern, levegő-levegő hőszivattyús rendszerre, azaz klímás fűtésre cserélje fűtési rendszerét. A nyertes pályázóknak a cég a készüléket és a telepítést is biztosítja, a támogatás mértéke pedig a pályázati kalkulátorban elért energiamegtakarítás mértékétől függ. Minél nagyobb az energiamegtakarítás, annál magasabb a támogatás, amely akár 100% is lehet. A pályázati program teljes keretösszege 150 millió forint.

A „Daikin 100 év – 100 boldog család” pályázatra a mai naptól augusztus 31-ig pályázhatnak saját tulajdonukban lévő ingatlannal a magyar adószámmal rendelkező magánszemélyek. A korszerűsítésben részt vevő ingatlan maximális alapterülete 150 négyzetméter, a klímával fűtendő helyiségek száma pedig legfeljebb 4 lehet. Előfeltétel még a klímák telepítéséhez megfelelő villamos hálózat, illetve hálózati oldalról legalább 1x32 Amper megléte, valamint az, hogy a helyi építési, illetve társasházi szabályozás ne tiltsa a hőszivattyús kültéri egységek elhelyezését. Pályázni a Daikin weboldalán lehet, ahol a részletes feltételek is elérhetők.

A cég célja a pályázattal kettős: egyrészt szeretné ráirányítani a figyelmet arra, milyen nagymértékű energiamegtakarítás érhető el modern hőszivattyús technológiával, másrészt a márka születésének 100. évfordulóján segítséget szeretne nyújtani mindazon magyar ingatlantulajdonosoknak, akik csak fűtéskorszerűsítésben gondolkodnak, nem kívánnak egyéb energiahatékonysági felújítást végrehajtani, nem vesznek igénybe más energiahatékonysági korszerűsítésre támogatást, és önerőből nem tudják megoldani lakásuk, házuk fűtéskorszerűsítését.

A cég augusztus 31-e után gyorsan, mindössze 10 napon belül elbírálja a pályázatokat. A szabályosan kitöltött és hiánytalan pályázatok közül azt a 100 igényt támogatja, amelyeknél bizonyítottan a legnagyobb mértékű az energiamegtakarítás. A modernizálással elért energiamegtakarítás várható mértékét minden pályázó egy kalkulátorral számolhatja ki, ami az energiahatékonysági standard számítások alapján kalkulál. A kalkulátor a pályázat részeként szintén a Daikin honlapján található.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 10 legnagyobb energiamegtakarítást elérő pályázó esetében a támogatás mértéke 100%-os, vagyis a cég a készülékeket és a telepítést is teljes egészében finanszírozza. A sorrendben következő 90 legjobb energiahatékonyságot felmutató pályázat esetében pedig fix 50%-os támogatást ad a cég a teljes fűtéskorszerűsítésre. A gépek telepítését a Home Comfort Expert (HCE) partnerek végzik. A nyertes pályázóknál a vállalat lehetőség szerint még az ősz folyamán, de legkésőbb 2024. december 15-ig telepíti és beüzemeli az új készülékeket, így a családok már egy komfortosabb, alacsony energiafogyasztású rendszerrel kezdhetik el a fűtési szezont, illetve az új évet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 30. 16:06
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem