Egy korszak érhet véget Európában: tényleg már csak így isznak bort a fiatalok?
A borfogyasztási szokások jelentős átalakuláson mennek keresztül, különösen a fiatalabb generációk körében.
A borfogyasztási szokások jelentős átalakuláson mennek keresztül, különösen a fiatalabb generációk körében.
Bíztatóak a kilátások a Magyar Bormarketing Ügynökség szerint.
Értünk Kunság mezein ért kalászt lengettél,Tokaj szőlővesszein nektárt csepegtettél.
A borászok napjainkban számos kihívással néznek szembe, ezek közül legégetőbb az évek óta tartó munkaerőhiány az ágazatban.
Cikksorozatunk első részében Baranya legendás vörösboros vidékére látogatunk.
Bizonyos esetekben egy minőségibb tokaji aszú olcsóbb a dúsgazdag Svájcban, mint Magyarországon.
A klímaváltozás sem könnyíti meg a borászatok dolgát.
A Pénzcentrum többek között arról beszélgetett Bock József legendás villányi borásszal, hogyan látja a magyar borászat jelenét és jövőjét.
Az aszály ellenére Benesch Antal, a pincészet főborásza úgy gondolja: jó évjáratra számíthatunk.
A Gere Attila Családi Pincészet nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben.
Az újbor erjedése során keletkező mustgáz, azaz a szén-dioxid ugyanis nagy mennyiségben akár halálos balesetet is okozhat.
A fiatalok nem isznak borokat, mert nem is ismerik azokat, és az ágazatnak valami mást kellene kitalálnia - vélekedik egy borász.
A kilencvenes években még csupán kóstolókkal és helyi eladással operáló borturizmus mára egy összetett és egyedi vendéglátási ágazattá fejlődött Magyarországon.
Az időjárásnak köszönhetően idén bizonyos fajtáknál akár három héttel korábbi szüret is előfordulhat Pécs környékén.
Egyedüli magyarként nemrég aranyérmes lett a balatonlellei Bujdosó Pincészet sauvignon blanc bora az Ausztriában tartott fajta világbajnokságon.
Az egyre magasabb szőlőtermesztési és borkészítéshez kapcsolódó költségek mellett az áremeléseket sem tudja érvényesíteni a borágazat évek óta.
A kóstoló során nyilvánvalóvá vált, hogy bár vannak kiemelkedő tételek minden borvidékről, sok bor keserű tanninokat és koncentrációhiányt mutatott.
Mi kell ahhoz, hogy valakiből igazán jó sommelier legyen, nőként lehet-e érvényesülni ezen a pályán, hol van a helye a magyar boroknak a nagyvilágban?
Lezajlott a Borászok Borásza elsőkörös voksolása, kiderült, hogy kik kerültek az ötös döntőbe, kiknek szurkolhatunk április majd 27-én.
A magyar bortermelés világszinten sem elhanyagolható, a felvevőpiaca nagyrészt Európára korlátozódik, de Kanada, az USA és Kína is nagy értékben vásárol.