koccintsunk borral egy szőlőbárban, szép kilátással a Balatonra egy szép nyári napon a családdal, barátokkal .

Mi lesz így a magyarok kedvenc italával? Bajban lehet a borágazat, ez az oka

2024. augusztus 13. 09:02

A fiatalok nem isznak borokat, mert nem is ismerik azokat, és az ágazatnak valami mást kellene kitalálnia - vélekedik egy borász.

Mivel csökken a borfogyasztás, a fiatalkok felé inkább boralapú koktélokkal, frissítőkkel kellene nyitni - ezt nyilatkozta az Inforádiónak Frittmann János borász, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának az elnöke. A szakember szerint a borfogyasztás csökkenése nem csak Európában, de világszinten is érzékelhető.

Elmondta azt is, hogy szerinte a fiatalok nem ismerik a borokat, és sokkal inkább long drinkeket fogyasztanak, ha isznak.

A nagy italgyártó cégek a marketingre, reklámra jóval többet tudnak fordítani, ezek a termékek divatosak lesznek, és így valóban csökken a borfogyasztás Magyarországon, ahogy világszinten is. Leginkább a vörösborok fogynak rosszul

– hangsúlyozta Frittmann János. Elmondta még azt is, hogy a fehér borok eladási számai itthon megfelelők, de a borágazatot így is váratlanul érte a fogyasztás visszaesése.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?