21 °C Budapest
Hévíz, 2023. március 26.Zárva feliratú tábla egy, a nyári turista szezon elõtt még nem mûködõ kereskedelmi üzlet kirakatában.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Jön a kötelező, kibővített boltzár 2024 májusában: így változik a Lidl, Aldi, Tesco, Spar nyitvatartása

2024. május 14. 14:34

Május 19-én és 20-án pünkösdöt ünnepel Magyarország, ami azt is jelenti, hogy mind a két nap, a vasárnap és a hétfő is pirosbetűs lesz a naptárban. A legtöbb kiskereskedelmi lánc ezért zárva tartja majd boltjait, mutatjuk a pontos menetrendet.

Május 19-én és 20-án pünkösdöt ünnepel Magyarország, ami azt is jelenti, hogy mind a két nap, a vasárnap és a hétfő is pirosbetűs lesz a naptárban. Ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legtöbb bolt, boltlánc egyáltalán nem lesz nyitva ezeken a napokon. A pünkösd velejárója továbbá az is, hogy a vasárnapi boltzár mellé rögtön kapunk a nyakunkba még egy hétfőit is. Mutatjuk a kibővített hétvégi boltzár menetrendjét hazánkban.

A Lidl diszkontlánc nyitvatartása pünkösdkor

A Lidl boltjai május 19-én pünkösdvasárnap és május 20-án, pünkösdhétfőn zárva tartanak. Május 21-től, azaz keddtől viszont a megszokott nyitvatartással várják a vásárlókat.

Az Aldi diszkontok nyitvatartása pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn

Az Aldi üzletei zárva lesznek május 19-én és május 20-án. Május 18-án, illetve május 21-én viszont már a rendes nyitvatartással fognak üzemelni az üzletek.

A Spar szupermarketek és az INTERSPAR áruházak nyitvatartása pünkösdkor

A Spar és az Interspar legtöbb üzletek zárva tart majd a pünkösdi ünnepkor, vasárnap és hétfőn. Viszont például a reptéri egységük, illetve a benzinkutakon található üzleteik a megszokottak szerint nyitva lesznek.

A Tesco boltok nyitva tartása pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn

A Tesco legtöbb hazai üzlete zárva lesz pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn. Viszont a hiper benzinkutakon működős kisebb egységei nyitva lesznek, amennyiben a működő kutak is.

A Penny diszkontok nyitvatartása pünkösdkor

A Penny üzletei zárva  lesznek május 19-én és 20-án, pünkösdkor. Szombaton és kedden viszont a megszokottak szerint nyitva tartanak majd.

CBA és Príma nyitva tartása pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn

A CBA és a Príma üzletek nem lesznek nyitva pünkösdkor, viszont szombaton és kedden a megszokott nyitvatartással várják a vásárlókat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Auchan hipermarketek nyitvatartása a pünkösdkor

Az Auchan boltjai nem lesznek nyitva pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn, viszont szombaton és kedden ők is a megszokottak szerint várják majd a magyar vásárlókat.

A Metro áruházak nyitvatartása a pünkösdkor

Május 19-én és május 20-án zárva lesznek a Metro boltjai, de a szünetet követően kedden, illetve vasárnap előtt szombaton a megszokottak szerint lehet majd náluk vásárolni.

Gyógyszertárak, benzinkutak, non-stop üzemelő kisboltok

Fontos tudni, hogy május 19-én és 20-án, vasárnap és hétfőn a legtöbb gyógyszertár zárva lesz Magyarországon, ezért az érintetteknek előre kell gondoskodniuk a szükséges gyógyszereikről. Kivételt képeznek az ügyeletes patikák, amelyek folyamatosan fogadják a betegeket. Ezek elérhetősége az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) gyógyszertár-keresőjében található.

A trafikok esetében a nyitvatartás a tulajdonosok döntésétől függ. Ahogyan korábban említettük, a pünkösdkor niytva lesznek a benzinkutak boltjai, valamint Budapesten a non-stop működő Roni és Manna üzletek is. Az egyedi, magánkézben lévő kisboltok szintén saját hatáskörben döntenek arról, hogy nyitva tartanak-e 2024. május 19-én, és 20-án.

(Címlapkép - Faludi Imre, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17