Budapest, 2022. november 12.A Nyugati téri 1981. november 10-én átadott felüljáró, amely a Bajcsy-Zsilinszky út és a Váci út között biztosít akadálymentes közlekedést. A Fõváros Közfejlesztések Tanácsa korábban a 2019. május 14-i ülésén úgy döntött, hogy el kell bontani a felüljárót, mert városképi szempontból rendkívül csúnya.MTVA/Bizományosi: Róka László

Drasztikus változás érik a pesti közlekedésben: lebontják a fontos felüljárót, új villamosvonal jöhet

2024. augusztus 13. 08:44

2027-ig kell leadni a tervpályázatot a pesti fonódó villamoshálózat második ütemének megvalósítására, addig biztosan a helyén marad a Nyugati téri felüljáró. A tervek szerint a Lehel tér és a Deák Ferenc tér között új villamosvonalat építenek.

2027-ig kell leadni a tervpályázatot a pesti fonódó villamoshálózat második ütemének megvalósítására, addig biztosan a helyén marad a Nyugati téri felüljáró is. Az RTL Híradó most arról számolt be: a tervek szerint a Deák Ferenc tér és a Lehel tér között több mint 2 kilométernyi villamospálya épül, ezzel együtt bontják el a felüljárót, újítják meg a köztereket.

A Nyugati téri felüljáró ügye már két évtizede téma Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat szerint most sikerült EU-s forrásokat szerezni a projekt előkészítésére. Balogh Samu kabinetvezető szerint kb. 10 milliárd forintba kerülne elbontani az építményt. Ekés András, a Mobilissimus mobilitási szakértője arról beszélt a riportban, hogy nagyon hasznos lépés összekötni a nagykörúti és dél-budai villamosokat a Lehel térig közlekedőkkel. Hozzátette: a felüljáró elbontása nem okozna komolyabb forgalmi fennakadásokat a Nyugati téren.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?