21 °C Budapest
Portrait of Enthusiastic Hispanic Young Woman Working on Computer in a Modern Bright Office. Confident Human Resources Agent Smiling Happily While Collaborating Online with Colleagues.

Óriási lehetőség előtt ezek a magyar dolgozók: szinte bármit kérhetnek, kapkodnak értük a cégek

2024. július 10. 14:28

A nehéz gazdasági helyzet miatti nyomás hatására felértékelődik az értékesítők szerepe a vállalatoknál. A turbulens gazdasági helyzetre a cégek logikus válasza a sales csapat erősítése - mondta a szakértő.

A nehéz gazdasági helyzet miatti nyomás hatására felértékelődik az értékesítők szerepe a vállalatoknál. A turbulens gazdasági helyzetre a cégek logikus válasza a sales csapat erősítése, ami az értékesítők iránti kereslet élénküléséhez vezetett. Egyre élesebb a verseny a legjobb értékesítők megszerzéséért - mondta Horányi-Kiss Annamária, recruitment szakértő, a JIT Talent vezető tanácsadója.

A szakember szerint minél nehezebb a gazdasági környezet, annál nagyobb az értékesítők szerepe, hiszen közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel. Egy tapasztalt és tehetséges értékesítő nemcsak a bevétel növelésében játszik jelentős szerepet, hanem az ügyfélkapcsolatok erősítésében és az ügyfél-elégedettség növelésében is. Ebben az időszakban az értékesítők innovatív megközelítéseikkel és mélyreható piaci ismereteikkel képesek új üzleti lehetőségeket felismerni és kihasználni, amelyek hozzájárulnak a vállalat hosszú távú sikeréhez.

Azonban a nehéz gazdasági helyzet és a cégekre nehezedő nyomás gyakran irreális elvárásokhoz vezet, amelyekkel az értékesítőknek kell szembenézniük. Ugyanakkor a költségek csökkentésére tett kísérletek közepette sok vállalat a bérek és juttatások befagyasztására, vagy akár csökkentésére kényszerül, ami rontja az értékesítők motivációját és elkötelezettségét, valamint fluktuációhoz vezet.

Váltással kacérkodó tehetségek

Sokan úgy érzik, hogy jelenlegi helyzetük nem biztosít számukra elegendő fejlődési lehetőséget vagy anyagi biztonságot. Az irreális elvárások és az értékesítési célok folyamatos nyomása miatt egyre többen döntenek úgy, hogy új lehetőségek után néznek, keresve azokat a vállalatokat, amelyek stabilitást, megfelelő bérezést és hosszú távú perspektívát kínálnak

– magyarázta Horányi-Kiss Annamária.

Véleménye szerint ez a trend egyúttal lehetőséget is kínál a vállalatok számára, hogy minőségi cserét hajtsanak végre az értékesítők között, ezzel a költségek növelése nélkül javítva a sales csapat eredményességét. Azok a vállalatok, amelyek felismerik a munkaerőpiaci helyzet adta lehetőségeket és képesek vonzó ajánlatokat nyújtani a piacon elérhető legjobb értékesítőknek, előnyt kovácsolhatnak ebből a helyzetből és jelentős versenyelőnyre tehetnek szert. Egy jól képzett, motivált és elkötelezett értékesítő csapat segítségével a vállalatok hatékonyabban reagálhatnak a piaci változásokra, növelhetik az értékesítési teljesítményt, és jobban kihasználhatják a piaci lehetőségeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ilyen minőségi csere ugyanakkor nemcsak a bérezésről szól. A vállalatoknak figyelembe kell venniük az értékesítők munkakörülményeit, szakmai fejlődési lehetőségeit és a vállalati kultúrát is. Azok a cégek, amelyek átfogó és vonzó karrierlehetőségeket kínálnak, és figyelmet fordítanak az értékesítők jólétére, hosszú távon lojális és eredményes munkatársakat nyerhetnek meg maguknak.

A megfelelő értékesítők kiválasztása és megtartása tehát kulcsfontosságú a vállalatok sikere szempontjából. Egy értékesítési területen tapasztalt recruitment tanácsadó hatékonyan tudja segíteni a vállalatokat a legjobb jelöltek megtalálásában és kiválasztásában. Nemcsak a szakmai kompetenciákat, de a személyiségjegyeket, a vállalati kultúrát és a fogadó csapat összetételét is figyelembe veszi a kiválasztás - tette hozzá Horányi-Kiss Annamária.

Gyorsan meg kell szerezni a tehetségeket!

Gyakori probléma, hogy az értékesítési pozíciók betöltése elhúzódik, veszélyeztetve a tervek teljesítését és stabilitását. Horányi-Kiss Annamária szerint ilyen esetekben a cégek gyakran kétségbeesetten fordulnak toborzócégekhez, tűzoltást remélve. A szakember úgy véli, a megfelelő recruiter gyors megoldást kínálhat, ha rendelkezik magas szintű piacismerettel. A kollégáknak naprakésznek kell lenniük a piacon zajló trendekkel és a keresett pozíciók specifikus követelményeivel kapcsolatban. Szükséges a széleskörű tapasztalat is, ugyanis jártasnak kell lenni a különböző iparágakban és pozíciókban, hogy megtalálják a legmegfelelőbb jelölteket.

Kifejtette: a gyors és hatékony toborzás kulcsfontosságú a mai versengő piaci környezetben. A legjobb tehetségek hamar elkelnek, ezért a vállalatoknak gyorsan kell cselekedniük, hogy megszerezzék a legértékesebb munkaerőt. A gyors döntéshozatal és a gyors toborzási folyamat lehetővé teszi, hogy a vállalatok azonnal reagáljanak a piaci változásokra, minimalizálják a pozíciók betöltésének időtartamát, és maximalizálják a termelékenységet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.08.27 16:15
Noha lehet, hogy azt gondolod, hogy önmagad tisztelete és megbecsülése egyenlő az öntelt, visszatasz...
coachco  |  2024.08.27 11:36
Egy híres német cukrász dinasztia lánya nehéz döntés után szakít a családi elvárásokkal és inkább or...
hrdoktor  |  2024.08.26 07:08
Az allergiaszezon kutatási eredmények szerint a munkavállalók 25%-a számára kihívást jelenthet, függ...
perfekt  |  2024.07.31 14:38
Általános rendelkezések A PERFEKT Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zártkörűen Működő Részv...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?