Gurney in hospital hallway

Épül az újabb szuperkórház: nem csak magánbetegeket fogadnak majd, bárki felkeresheti

2024. július 12. 08:52

Új magánkórház épül Budapesten - írja a Portfolio. Az új beruházás részleteit egy csütörtöki sajtóbeszélgetés keretében ismertették. A fejlesztés nemcsak a magánbetegeket célozza, hanem hiánypótló népegészségügyi, államilag finanszírozott ellátásoknak is nagyobb teret biztosít, amit TB-kártyával is igénybe lehet majd venni. 

Fontos mérföldkőhöz ért a Budai Egészségközpont magánkórház: egy új kórház felépítését határozták el. Ez részét képezi a tulajdonos - a Csányi Sándor érdekeltségi körébe tartozó Bonitas 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. - hosszú távú stratégiájának. Az új beruházás 62 milliárd forintból valósul meg, amiben az állami támogatás része - az Európai Bizottság előzetes jóváhagyásával - 26 milliárd forint.

Csernavölgyi István, a Budai Egészségközpont vezérigazgatója elmondta: "Valódi kórházat építünk, ami fontos mérföldkő a Budai Egészségközpont életében." Hangsúlyozta, hogy a fejlesztés időszerű és népegészségügyi problémára ad választ. Kiemelte továbbá, hogy a fejlesztés komplex kórházi struktúrában valósul meg interdiszciplináris megközelítéssel. A vezérigazgató szerint ez a beruházás nem csupán 3-4 évre szól; céljuk generációkon keresztül hosszú távú megoldást nyújtani gerincgyógyászati és mozgásszervi ellátások terén. A jelenlegi szakmai helyzetre építve valósul meg a fejlesztés: eddig 23 év alatt 500 ezer pácienst láttak el, és jelenleg 950 munkavállalót foglalkoztatnak 45 szakterületen - írja a lap.

A fejlesztés hiányt pótló népegészségügyi ellátásoknak biztosít nagyobb teret közfinanszírozott formában is. Csernavölgyi István elmondása szerint az átmeneti időszakban is odafigyelnek az ellátásra; együttműködésben a Semmelweis Egyetemmel folytatják a komplex műtétek végzését.

Az új kórház főbejárata Budapesten, az Alkotás út felől lesz megközelíthető. Az állami és magán részek teljesen elkülönülten fognak működni humánerőforrásban és eszközparkban egyaránt. A fejlesztés fő pillérei közé tartozik az infrastruktúra bővítése, humánerőforrás-fejlesztés, digitalizáció, eszközpark-robotizáció és energiahatékony megoldások alkalmazása. A komplex ellátás ezekre a centrumokra fog épülni az új kórházzal kiegészült ellátóhelyen:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  1. Mozgásszervi kiválósági centrum
  2. Sebészeti kiválósági centrum
  3. Belgyógyászati típusú ellátóközpont

Az új kórház látványtervei már elérhetők a honlapon, itt van egy vidó arról, hogyan fog kinézni:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17