Mikroszkópos víruskép egy csoport covid-19 emberi sejteket fertőző csoportjáról, tudományos illusztráció az új koronavírus világjárvány alapján, a vírus lipidhéj és fehérje tüskék szerkezetét mutatja az emberi test belsejében lévő sejtek által körülvett sejtek struktúrája alapján

Egyre emelkedik a covidosok száma Magyarországon: ezekben a városokban van most a legtöbb beteg

2024. június 27. 15:31

Az NNK friss jelentése szerint a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben történő monitorozása továbbra is kulcsfontosságú eszköz a járvány terjedésének és aktivitásának nyomon követésében. Az elmúlt időszak adatai alapján enyhe emelkedést mutatott a vírus koncentrációja bizonyos területeken, miközben más helyeken stagnált vagy mérsékelten csökkent.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ legfrissebb jelentése szerint az elmúlt időszakban továbbra is enyhe emelkedést mutatott a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. A 25. héten átlagosan alacsony szintű koncentrációt mérték, de voltak olyan városok és területek, ahol ez a szint enyhén növekedett. Fontos megjegyezni, hogy több mintavételi helyen, beleértve 11 vármegyeszékhelyet is, a koronavírus örökítőanyaga még mindig a kimutatási határ alatt maradt.

A jelentés említést tesz arról is, hogy számos helyszínen, mint például Debrecenben, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Szekszárdon, valamint Budapest Dél-pesti és Központi Szennyvíztisztító Telepeinek környékén, illetve a Budapest környéki agglomerációs településeken, stagnál vagy enyhe emelkedés figyelhető meg a vírus örökítőanyagának koncentrációjában. A trendek alapján egyelőre sehol sem tapasztalható csökkenő tendencia.

A szakemberek továbbra is figyelemmel kísérik a szennyvízben mért koronavírus örökítőanyag koncentrációját, mivel ez az adat fontos jelző a vírus terjedésének és aktivitásának nyomon követésében, különösen a járványügyi intézkedések és a lakosság egészségvédelmi intézkedéseinek szempontjából.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 29. 19:18
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem