12 °C Budapest
Üzletasszony, aki online fizetést végez hitelkártyával és okostelefonnal egy kávézóban. Pénzügyi wellness. Online vásárlás. Pénzügyi technológia.

Súlyos, ami kiderült a kínai kacat-webshopról: komoly bajban lehet a Temu tulajdonosa?

2024. augusztus 26. 19:02

A kínai e-kereskedelmi óriás, a PDD Holdings negyedéves bevétele elmaradt a piaci várakozásoktól, ami a részvényárfolyam jelentős csökkenését eredményezte. A vállalat 97,06 milliárd jüan (13,64 milliárd dollár) bevételt ért el a második negyedévben, szemben az elemzők által várt 100 milliárd jüannal - írta a Reuters.

A gyengébb teljesítmény hátterében a kínai gazdaság törékeny állapota, az ingatlanszektor tartós gyengesége és a magas munkanélküliségi ráta áll, amelyek miatt a fogyasztók visszafogják kiadásaikat. Ez negatívan hat az ország kiskereskedelmi és e-kereskedelmi szektorára.

Chen Lei elnök-vezérigazgató és társ-vezérigazgató a kihívások ellenére optimista maradt: "Bár az elmúlt néhány negyedévben elért szilárd fejlődés bátorít, sok kihívást látunk még előttünk." A vállalat jelentős befektetéseket tervez a platform bizalmának és biztonságának növelése érdekében.

A PDD működési költségei 48%-kal emelkedtek a negyedévben, főként a marketing és reklámköltségek, valamint a promóciók növekedése miatt. Az általános és adminisztratív költségek több mint háromszorosára nőttek, elérve az 1,84 milliárd jüant.

Jun Liu, a PDD pénzügyi alelnöke figyelmeztetett: "Előretekintve, a bevétel növekedése elkerülhetetlenül nyomás alá kerül az erősödő verseny és a külső kihívások miatt.... A jövedelmezőségre is valószínűleg hatással lesz, mivel továbbra is határozottan beruházunk."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?