26 °C Budapest
Njivice, Croatia - June 24, 2017 : People visiting a clothes and accessory shop at waterfront  in Njivice, island of Krk, Croatia.

Kőkemény NAV-razzia veszi kezdetét Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök hétfőtől

2024. július 21. 08:47

2024. július végén és augusztusban az eddigi bejelentések alapján többek között szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítők, szabadtéri vendéglátóhelyek, strandcikk-kereskedők, cukrászdák, lángosozók, olimpiai játékokat közvetítő vendéglátóhelyek, a Balaton és környéki taxisok, az iskolakezdés közeledtével pedig papírboltok kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. A revizorok strandokon, fürdőkben, a turisták által látogatott helyeken és a fesztiválokon, rendezvényeken is ellenőriznek a nyári időszakban. Az Adótraffipax oldalon közölt információk alapján az is tudható, hogy pontosan hol és mikor várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök még júliusban és a következő hónapban.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai2024. július 1. és augusztus 31. között a fürdőket és strandokat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. Július 26. és augusztus 11. között pedig az olimpiai játékokat közvetítő vendéglátóhelyek is ellenőrzésekre számíthatnak. Az ellenőrzések a vendéglátóhelyekre, ajándék- és szuvenírárusokra, élelmiszerüzletekre, személyszállítást végzőkre és turisztikai szolgáltatásokra irányulnak. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Pest és Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 19. és 21. között a HUNGARORING területét és a környező, fokozott turisztikai forgalmú településeket (Vác, Gödöllő) ellenőrzik.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 1. és augusztus 31. között a budapesti szabadtéri vendéglátóhelyeket, valamint a strandcikk-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, az áruk eredetét és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. Továbbá 2024. júliusban és augusztusban az építőipari vállalkozásokat és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyári időszak közeledtével a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

  • június 17. és 23. között Kiskunmajsán,
  • június 18-án Jászszentlászlón,
  • július 8. és 14. között Tiszaalpáron és Tiszakécskén,
  • július 11-én Szentkirályon,
  • július 29. és augusztus 4. között Dunapatajon (Szelidi-tó),
  • augusztus 1-én Hartán és Dunatetétlenen

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. A revizorok a vármegye strandjain, fürdőiben, a turisták által látogatott helyeken és a fesztiválokon, rendezvényeken is ellenőriznek a nyári időszakban. Az adóellenőrök megjelenése hivatali munkaidőn túl és a hétvégén is várható.

A NAV baranyai munkatársai július 22. és 28. között hétfőn Mohácson, a Felszabadulás utcai és a Pécsi úti üzleteket, kedden Pécsett, a cukrászdákat, csütörtökön szintén Pécsett, a lángosozókat, valamint a hét minden napján a vármegyében árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

2024. július 22. és 26. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Gyulán, Békéscsabán, Orosházán, Szarvason ellenőriznek. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

2024. július 29. és augusztus 3. között a szezonális termékeket (vízibicikli, bringóhintó) árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését. 2024. augusztus 5. és 9. között a a vármegye strandjain a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát ellenőrzik. 2024. augusztus 21. és 30. között pedig a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a papírboltokban és tanszerárusoknál ellenőriznek. A nyári időszakban folyamatos a vármegyében folyó építkezéseken dolgozók jogviszonyának ellenőrzése is.

2024. július 1. és 31. között. A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél ellenőrzik a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

2024. július 22. és 27. között pedig a Velencei-tó térségében (Dinnyés, Agárd, Gárdony, Velence, Velencefürdő, Kápolnásnyék, Pákozd, Sukoró, Nadap, Pusztaszabolcs, Zichyújfalu és Pázmánd) ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét. Emellett vizsgálják a jövedéki szabályok betartását, az automata berendezések működtetését és a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítását és megfizetését is. Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek - írják.

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – több társvármegye revizoraival karöltve – 2024. július 1. és augusztus 25. között ellenőrzi a vármegye üdülővárosaiban és azok vonzáskörzetében a turizmust, vendéglátást és szálláshely-szolgáltatást végzőket és a szezonális termékeket ideiglenes árusítóhelyeken értékesítőket. A NAV szakemberei ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Ahogy fent már írtuk: a NAV Pest és Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai2024. július 19. és 21. között a HUNGARORING területét és a környező, fokozott turisztikai forgalmú településeket (Vác, Gödöllő) ellenőrzik.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai júliusban a strandokon, a különböző turisztikai rendezvényeken, fesztiválokon értékesítőket, valamint a szezonális termékeket árusító vállalkozásokat ellenőrzik. Az adóellenőrök megjelenésére számítani kell hivatali munkaidőn túl és hétvégén is. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 21. és augusztus 31. között ellenőrzik a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. július 22. és 26. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 22. (hétfő)                         Salgótarjáni járás,
  • július 23. (kedd)                         Balassagyarmat járás,
  • július 24. (szerda)                      Bátonyterenyei járás,
  • július 25. (csütörtök)                  Szécsényi járás,
  • július 26. (péntek)                       Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 27. és 34. hét között a balatoni strandoláshoz és nyaraláshoz kapcsolódó kereskedőket, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. Frekventált napok:

  • 2024.07.01: strandcikkeket árusítók,
  • 2024.07.16: balatoni fagylaltárusok,
  • 2024.08.01: Somogy vármegye strandjainak vendéglátói és szolgáltatói,
  • 2024.08.06: balatoni fagylaltárusok,
  • 2024.08.15: Balaton és környéki taxisok.

A revizorok a számla- nyugtaadást, a foglalkoztatotti bejelentések szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Az adóhatóság továbbá ellenőrzi az építkezéseket, különös tekintettel az alkalmazottak bejelentésére. Emellett az ellenőrzések kiterjednek még a közterületen árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőkre, az online vásárlásokra, illetve a jövedéki termékekre is.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 1. és augusztus 20. között a strandokat, fürdőket és a kapcsolódó szolgáltatásokat, valamint a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2024.07.01. Dunaföldvár
  • 2024.07.08. Szekszárd
  • 2024.07.10. Dombóvár
  • 2024.07.19. Paks
  • 2024.07.22. Bonyhád
  • 2024.07.31. Fadd
  • 2024.08.05. Szálka
  • 2024.08.07. Szekszárd
  •  2024.08.12. Tamási
  • 2024.08.13. Dombóvár
  • 2024.08.15. Fadd

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 22. és augusztus 2. között a Balaton-parti településeken és az idegenforgalmilag frekventált területeken ellenőrzik a kereskedőket és vendéglátókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát, a jövedéki szabályok betartását, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettség teljesítését vizsgálják.

Az ellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek. Azok a vállalkozások, akiknél a korábbi időszakban jogsértést tárt fel az adóhivatal, ismételt ellenőrzésre számíthatnak.

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 25. és július 31. között a strandokon, illetve a különböző turisztikai rendezvényeken értékesítőket, valamint a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusítókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a pénztárgépek használatát, a jövedéki szabályok betartását, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettségek teljesítését vizsgálják. Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek, illetve a forgalmi adatokat összevethetik a pénztárgépekből érkező adatokkal.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy az országban bárhol máshol is lehetnek ellenőrzések!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 6. péntek
Zakariás
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?