30 °C Budapest
The sun shines brightly in the blue sky

Kiadták a riasztást az országra! A hét második felére mindenhol vörösriasztás lép életbe

2024. július 9. 14:31

Egész héten marad a kánikula, és csak napról napra melegebb lesz. Kedd délután 30-38 fok várható a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint. Néhány helyen zápor, zivatar is kialakulhat. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, egy-egy zápor, zivatar északon, északnyugaton alakulhat ki késő délután, este. A Dunától keletre, legfőképp délkeleten élénk lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Délutánra 31 és 38 fok közé melegszik a levegő.

Ma északnyugaton és az Északi-középhegység térségében 25 fok felett, míg délebbre 27 felett várható a napi középhőmérséklet. A Dél-Alföldön helyenként 29 fok körül is alakulhat a 24 órás átlaghőmérséklet. Szerdán tovább fokozódik a felmelegedés, az Alföldön nagy területen 29 fok felett, míg másutt 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

Kép forrása: IdőképKép forrása: Időkép

Ma délután, kora este néhol helyi (rövid életű) hőzivatar kialakulására is van esély viharos szél (60-70 km/h), intenzív csapadék (15-20 mm), esetleg kisebb szemű jég kíséretében. Kissé nagyobb valószínűséggel a Dél-Alföldön, illetve az északnyugati, esetleg északi területeken fordulhatnak elő. Szerda délután ismét kialakulhatnak elszórtan helyi zivatarok, északnyugat felé növekvő valószínűséggel. Estétől egy közeledő hidegfront hatására az északnyugati, északi területeken nagyobb számban is előfordulhat zivatar.

Kép forrása: HungaroMetKép forrása: HungaroMet

Szerdán folytatódik a hőség, a túlnyomóan napos időben 33-39 fokra számíthatunk. Délután helyenként a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északkeleti, keleti, majd délkeleti szél főként az északi tájakon lehet élénk. Több vármegyében rendeltek el harmadfokú hőségriasztást. Ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 29 °C felett alakulhat.

Kép forrása: HungaroMetKép forrása: HungaroMet

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben legfeljebb helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Helyenként élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Fokozódik a forróság, 33-40 fokot mutathatnak délután a hőmérők. Szerdához képest már több vármegyében lesz harmadfokú a hőségriadó. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kép forrása: HungaroMetKép forrása: HungaroMet

Pénteken és szombaton nem várható változás, marad a tikkasztó hőség, 34-40 fokos csúcsokkal, sok napsütéssel. Legfeljebb elvétve fordul elő zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet. Három vármegyét leszámítva mindenhol harmadfokú riasztást rendeltek el. 

Kép forrása: HungaroMetKép forrása: HungaroMet

Ahogy azt megírtuk az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm