30 °C Budapest
Balatoni kilátás Fonyódról, Magyarország.

Mégis, mi folyik a Balatonnál? Erre az irdatlan tömegre még a MÁV sem számított

2024. július 21. 12:25

Nem csökken a zsúfoltság a Kaposvár és Fonyód közötti vonatokon - írja a Sonline. A gond leginkább a hétvégén jelentkezik, de hétköznapokon is előfordult már, hogy a sok utas Kaposváron már nem fért fel, ezért vonatpótló buszt kellett indítani a Balatonra, ahogy azt több olvasó is jelezte. A MÁV sajtóosztálya szerint a tavaly tavasszal bevezetett vármegye- és országbérlet, továbbá az idén márciustól élő új tarifa- és kedvezményrendszer miatt jelentősen nőtt a vasúti utazás népszerűsége az országban. Ugyanakkor váratlanul tűnhet fel sok utas a bérletek miatt.

Azért, hogy a megnövekedett utasforgalmat ki tudja szolgálni a MÁV, Fonyód és KAposvár között a vonattal egy időben autóbuszt is közlekedtettek. "Már tavasszal felhívtuk a csoportosan utazók figyelmét arra, hogy előzetesen regisztráljanak, mégis gyakori, hogy váratlanul jelennek meg csoportok, s ez okozhat egy-egy járaton zsúfoltságot" – közölte a MÁV sajtóosztálya a lappal. Kiemelték: kérik, hogy akik csoportos utazást szerveznek, az indulás előtt legalább öt nappal jelezzék szándékukat a vasúttársaság felé.

A MÁV továbbá azt is közölte, hogy a rendkívüli hőség miatt a műszaki meghibásodások száma jelentősen megemelkedik. Hangsúlyozták: olyan járművet nem állítanak forgalomba, mely az utasbiztonságot veszélyeztetheti.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 6. péntek
Zakariás
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?